Nahá žena běžela po Cejlu v Brně, strážníci ji předali záchranářům

  • 52
Strážníci a záchranáři museli začátkem týdne zasahovat na ulici Cejl v Brně, kde po chodníku běžela nahá třiadvacetiletá žena. Rozrušenou ženu nakonec odvezla sanitka do psychiatrické nemocnice. O případu informovala městská policie.

Informaci svědka, kolem něhož na ulici proběhla nahá žena a který volal na městskou policii, záhy potvrdily záběry na kamerách. Na nich je vidět, jak žena běží po chodníku a přebíhá silnici.

„Bylo patrné i to, že v odpolední špičce proběhla na červenou frekventovanou křižovatku městského okruhu mezi Kolištěm a Cejlem,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Hlídka, která vyrazila na místo, uviděla rozrušenou ženu u zastávky Körnerova. Strážníci ji ihned zabalili do deky. „Otevřeli také služební auto, aby se mohla posadit a nebyla vystavena zvědavým pohledům cestujících na plném tramvajovém ostrůvku a lidí postávajících na chodníku,“ doplnil mluvčí.

Ženou podle strážníků zmítaly velké výkyvy emocí, v jednu chvíli ji museli spoutat, protože kolem sebe začala kopat a rozpřahovat se rukama. „Strážníci se ji především snažili uklidnit, proto na místě nedělali dechovou zkoušku na alkohol. Ani užití drog nicméně nemůžeme vyloučit,“ řekl Ghanem.

V klidnější chvíli žena podle něj mluvila o tom, že jí „do hlavy leze blázen, se kterým se musí kamarádit“. „Hlídka proto zavolala záchranáře a ti po vyšetření rozhodli o převozu ženy do psychiatrické nemocnice,“ dodal mluvčí.