Ve stodole v Hrubé Vrbce na Hodonínsku vybuchl dělostřelecký granát. Ilustrační snímek

Ve stodole v Hrubé Vrbce na Hodonínsku vybuchl dělostřelecký granát. Ilustrační snímek | foto: Blanka Drahošová, MF DNES

Ve stodole vybuchl dělostřelecký granát, zraněný muž může být obviněn

  • 11
Policisté zjistili, že ve čtvrtek odpoledne v Hrubé Vrbce na Hodonínsku explodoval v kamenné stodole dělostřelecký granát. S nalezenou municí tam manipuloval pětačtyřicetiletý muž. Při výbuchu utrpěl těžké poranění.

Policisté z Veselí na Moravě si na pomoc zavolali kolegy pyrotechniky. "Pracovníci Pyrotechnické služby Policie ČR měli za úkol místo exploze ohledat a zajistit stopy. Zjistili, že explodovanou municí měl být starší dělostřelecký granát," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Při prohlídce stavení našli stovky kusů drobné i velké munice z války. "Tu pyrotechnici zajistili a odvezli k odborné expertize. Pro stanovení přesné verze exploze bude vypracován znalecký posudek," uvedl Zámečník.

Kriminalisté navíc podle Zámečníka zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů obecného ohrožení a nedovoleného ozbrojování.

Zraněný muž nebyl dosud vyslechnut, řekl ČTK Zámečník. Jeho stav je vážný (o výbuchu čtěte zde).


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit