Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Urna zahozená v řece je zpět u majitelky, zloděj ji ukradl při stěhování

  • 4
O urnu, na niž narazili malí vodáci při tréninku na brněnské Svratce na začátku června, se přihlásila její majitelka. Ta strážníkům sdělila, že jí nádobu i s dalšími věcmi někdo ukradl při stěhování.

„Neznámý pachatel ženě v nestřežené chvíli ukradl jednu z přepravovaných krabic. V té byly uložené stolní hodiny v ceně asi dvou set korun a kromě nich právě i urna,“ uvedl mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Zloděj posléze nejspíš zjistil, že urnu nijak nezpeněží, a tak se jí rozhodl zbavit zahozením do řeky. Ve Svratce ji pak našli malí vodáci.

Když žena po stěhování zjistila, že jí krabice chybí a následně zaznamenala zprávu o tom, že se nalezla neznámá urna v řece, vydala se na služebnu městské policie.

„Žena předložila potřebné doklady, v nichž bylo uvedeno i správné evidenční číslo vyražené do štítku na urně. Strážníci jí tedy nález ihned vrátili,“ doplnil mluvčí.

Případ strážníci předali správnímu orgánu. Kromě majetkového přestupku je zloděj podezřelý i z porušení zákona o pohřebnictví.