Diskuze

Jihomoravané si připlatí za teplo, zdraží i voda a vstupenky na zámky

Kvůli vyšším cenám zemního plynu si lidé na jižní Moravě v roce 2019 připlatí za teplo. Tradičně roste i vodné a stočné. Běžné místní poplatky se naopak nemění. Více ovšem budou stát vstupenky na zámky či kulturní akce.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

P87e32t15r 65B73á84č29a

3. 1. 2019 12:24

Ja si vzdycky rikam, proc vubec slavit silvestra, dyt ten novej rok akorat prinese vzdycky zdrazeni, vetisnou par sranda zakonu a nic dobreho nikdy .

0 0
možnosti
JV

Vodárenství to je v ČR super zkostnatělý byznys s velkým zaručeným ziskem, často tekoucím přímo k zahraničním vlastníkům. Žádná konkurence v odvětví, jako je tomu v případě energetiky. Stát velmi nedostatečně tlačí na údržbu současné infrastruktury (je jedno jestli té co je v majetku obcí nebo samotných vodárenských společností), minimalizace ztrát v potrubí by měla být prioritou, tak jak je tomu třeba v Izraeli. Další otázkou je kvalita vody u konečného spotřebitele, většina spotřebitelů žije v bludu, že jim z kohoutku teče kvalitní voda, kvalita vody, kterou u sebe vodárny ověřují se velmi liší od té, co doteče ke konečnému spotřebiteli, právě díky ubohému stavu stávajícího potrubí. Zkuste si osadit hned za hlavní uzávěr vody filtry třeba jen na hrubé nečistoty a v některých oblastech se zastaralým potrubím se nebudete stačit divit, že už po týdnu filtry budou rezavé...

0 0
možnosti