Módní veletrhy Styl a Kabo napověděly, jak budou vypadat plavky pro příští...

Módní veletrhy Styl a Kabo napověděly, jak budou vypadat plavky pro příští sezonu. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Plavky budou příští sezonu odvážnější, ukázal veletrh Styl a Kabo

  • 6
Střihově rafinovanější, zároveň ale funkční, elegantní a s doplňky. Tak nové plavkové trendy předpovídají módní návrháři, kteří se o víkendu zúčastnili veletrhů módy, obuvi a koženého zboží Styl a Kabo. Ty se na brněnském výstavišti konají dvakrát ročně přes 25 let.

Letošní už 52. módní veletrh se zaměřil na plavky. Nejprodávanějším druhem plavek patrně nadále zůstanou klasické bikiny.

 „Část svého prodejního potenciálu ale uvolnily novým typům se složitěji a odvážněji řešeným horním dílem plavek,“ popsal Martina Kárycha ze společnosti Altra. Horní díl může někdy zakrýt i část ramen či paží, volány zase zdůrazní poprsí. U jednodílných plavek se bude objevovat například hluboký výstřih ve tvaru v.

Návrháři ale nezapomínají ani na ženy, které nemají tak dokonalou postavu jako modelky. Pro ně chystají plavkové střihy s vyšším pasem. Podle Kárycha bylo posledních několik let ve znamení zahalování. „Výrobci ale nejspíš pochopili, že tudy cesta nevede. Vrátili se k odvážnější a kreativnější tvorbě,“ řekl Kárych.

Kromě letních trendů se ale návrháři zaměřili i na nadcházející podzim a zimu. Módními barvami pro tato roční období jsou pro letošek spálená oranžová, červenohnědá a různé odstíny rzi a hlíny.

Veletrh představil i žhavou novinku – džíny s „chytrou“ kapsou na mobil, kterou do Brna přivezl rakouský výrobce značky Torland Jeans. Pomoci by měla mužským spermiím. „Muži si zvykli nosit mobil v přední kapse kalhot, kde může ohrozit jejich plodnost. Proto mají džíny Innovator speciální kapsu všitou v bočním švu, kde mobil nepřekáží při sedu a především je dostatečně daleko od genitálií. Ochranná tkanina s kovovými vlákny navíc snižuje vysílané záření o 95 procent,“ vysvětlila PR manažerka veletrhů Markéta Kamenická.

,

Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit