Zákaz, nezákaz. Za nerespektování zákazu řízení hrozí řidiči autobusu až dvouleté vězení. (ilustrační snímek)

Zákaz, nezákaz. Za nerespektování zákazu řízení hrozí řidiči autobusu až dvouleté vězení. (ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Zákaz řízení šofér neřešil. Chytili ho za volantem plného autobusu

  • 9
Až do dubna nesměl podle úřadů sednout za volant devětatřicetiletý řidič z Kladenska. Muž však zákaz nerespektoval a jezdil s autobusem. V pondělí ho při kontrole u Znojma odhalili policisté.

Jihomoravské policisty na sebe výtečník upozornil sám. "Před půl jedenáctou předjížděl v úseku s podélnou čárou souvislou," sdělila znojemská policejní mluvčí Lenka Drahokoupilová.

Při cestě ze Znojma směrem k hraničnímu přechodu Hatě devětatřicetiletého řidiče zastavila u obce Chvalovice policejní hlídka a požádala ho o řidičský průkaz.

"Ten ale nepředložil. Zjistili jsme, že muž z Kladenska má Městským úřadem Slaný vysloven zákaz řízení motorových vozidel až do dubna letošního roku," poznamenala Drahokoupilová.

Proto mu policisté zakázali pokračovat v jízdě do Rakouska. Nezodpovědný řidič je podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu hrozí až dvouleté vězení.

"Cestující pak museli počkat na dalšího řidiče, který je mohl dál vézt," doplnila policejní mluvčí.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit