Český řidič kamionu čelí v Německu obvinění z pokusu o vraždu kvůli riskantnímu...

Český řidič kamionu čelí v Německu obvinění z pokusu o vraždu kvůli riskantnímu předjíždění na silnici B12 v bavorsko-českém pohraničí. (22. ledna 2019) | foto: Facebook / Mr.GermanTruck

Řidič viněný z pokusu o vraždu kvůli předjíždění v Německu jde do vazby

  • 487
Krajský soud v Brně poslal do vazby českého řidiče kamionu, který je v Německu obviněný z pokusu o vraždu kvůli riskantnímu předjíždění na silnici B12 v bavorsko-českém pohraničí. Nebezpečný manévr zachytila palubní kamera v kabině předjížděného nákladního vozu.

Podle mluvčí soudu Evy Angyalossy krajský soud rozhodl o takzvané předběžné vazbě. Trestní řád říká, že důvodem pro její uvalení mohou být obavy z útěku.

Nyní bude záležet na státním zástupci, zda navrhne předávací vazbu, na jejímž konci by mohlo být předání muže do Německa.

Řidič vsetínské společnosti Mikostar logistics už po zveřejnění záběrů dostal výpověď z práce.

Dvaapadesátiletý řidič nebezpečně předjížděl letos 22. ledna v místě, kde byl provoz v daném směru po krátkém rozšíření na dvouproudový opět sveden do jediného pruhu.

Předjíždějící kamion se v poměrně hustém provozu jen velmi těsně vyhnul čelnímu střetu s protijedoucími vozidly - autobusem a kolonou osobních vozů. Kolize by měla katastrofální následky, informovala německá média.

List Passauer Neue Presse s odvoláním na pasovského státního zástupce Waltera Feilera v únoru napsal, že řidič má být co nejrychleji zatčen ve své vlasti. Byl na něj vydán evropský zatykač.

Německé státní zastupitelství ho podle Feilera podezírá z pokusu o vraždu obecně nebezpečnými prostředky.

,