Diskuze

VIDEO: 160tunový obr vyrazí z Brna do Uzbekistánu, značky musí stranou

Průměr přes čtyři metry, dvacet metrů na délku, 160 tun váhy. Těmito mírami se pyšní obří protiproudý trubkový výměník, který v noci ze soboty na neděli vyjede na tahači z bran Královopolské strojírny. Jeho cílem je Navoiy v dalekém Uzbekistánu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF

J22a91n 56F54r77ý70d95l

1. 10. 2018 12:23

Dobře Mrázi!

0 0
možnosti
PV

docela by me zajimalo, proc to stálo na odstavném parkovisti v kopci pred Kurimi a na cestu to vyrazilo v pondeli dopoledne. Aby to mohlo totalne zasekat dopravu na uz tak katastrofalni R43 z Brna do Svitav?

0 0
možnosti
PV

Ta R43 je pochopitelně míněna jako sarkasmus ....

0 0
možnosti
MP

Prý výměník... To bude normální raketa ;-D

3 0
možnosti
MJ

Tak tohle vyrobit a dopravit na místo určení je masakr. Zajímalo by mě, jaké jsou náklady na dopravu, musí být ohromné. Stejně tak jak dlouho a kolik lidí to plánuje a potom realizuje. R^

16 1
možnosti
JF

U nás kvůli nadměrnému nákladu dokonce odsekávali nemalý kus skály. Pomocí laseru nejdřív udělali 3D sken, aby zjistili, kolik toho vlastně musí odsekat. Potom dělali vibrační měření, jestli při odsekávání skály nedojde k poškození vedle vedoucího vodního kanálu. 3 týdny odsekávali skálu. A jestli se vše povedlo se dozvíme za pár let :)

Na druhou stranu, těch nadměrných nákladů bude několik a jejich cena několikanásobně převyšuje cenu prací kvůli přepravě a přepravu samotnou (stavba speciálního přívozu, stavba mola, úpravy silnic, kruháčů, stavba mostů.....)

https://www.iter.org/newsline/-/3081

2 0
možnosti