Řidič v zatáčce dostal smyk a auto několikrát otočil přes střechu. | foto: Policie ČR

Další řidič převrátil auto v zatáčce, kde se v sobotu zabili dva lidé

  • 33
Jen dva dny poté, co se nedaleko Kyjova na Hodonínsku stala tragická dopravní nehoda, havaroval ve stejné zatáčce další řidič. Auto obrátil několikrát přes střechu, vyvázl s lehkým zraněním. Sobotní nehoda byla horší - po nárazu do stromu zemřel spolujezdec a v nemocnici zraněním podlehl i řidič.

„V sobotu přibližně dvacet minut po poledni došlo mezi obcemi Kyjov a Svatobořice-Mistřín k tragické dopravní nehodě. Řidič osobního vozidla značky Renault jedoucího od Kyjova při předjíždění nezvládl řízení a s vozidlem dostal smyk,“ uvedl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Auto pak nekontrolovaně narazilo do stromu. Při nehodě na místě zemřel sedmnáctiletý spolujezdec a těžce poraněný řidič byl letecky transportován do brněnské nemocnice.

Policisté nehodu zadokumentovali, zajistili stopy a začali vyšetřovat příčiny havárie.

„Silnice byla po dobu vyšetřování uzavřená a objízdná trasa vedla přes okolní obce. Jedná se o první tragickou nehodu v letošním roce na Hodonínsku,“ dodal mluvčí.

V sobotu odpoledne pak řidič narozený v roce 1991 v nemocnici podlehl svým zraněním.

V zatáčce vyjel ze silnice další řidič

Na stejném místě došlo o dva dny později k další nehodě. „V pondělí v podvečer jel sedmadvacetiletý řidič osobního vozidla směrem na Kyjov. Při projíždění zatáčky nepřizpůsobil rychlost a vozidlo uvedl do smyku,“ řekl Zámečník.

Auto při smyku vyjelo vpravo mimo silnici, kde narazilo do silničního příkopu. „Po nárazu se vozidlo několikrát otočilo přes střechu a zůstalo stát na pravém boku v polnosti,“ popsal mluvčí.

Při havárii se mladý řidič lehce zranil a byl z místa odvezen do nemocnice. Dechová zkouška, kterou s řidičem provedli policisté, vyloučila požití alkoholu. Škoda na vozidle byla vyčíslena na sto padesát tisíc korun.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit