(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: HZSPK

Policii se přihlásil muž, který v Brně zapálil ubytovnu a napadl stařenku

  • 3
Dva různé trestné činy má na svědomí muž, který se ve čtvrtek sám přihlásil brněnským policistům. Den předtím zapálil byt v ubytovně, poté v parku s nožem přepadl a zranil seniorku. Důvodem jeho chování zřejmě byly psychické potíže v kombinaci s léky a alkoholem.

Při středečním požáru bytu v prvním patře ubytovny v Rooseveltově ulici vznikla půlmilionová škoda. Hasiči s pomocí vyváděcích masek zachránili devět lidí. Tři ženy, které se nadýchaly kouře, ošetřili záchranáři.

Policisté kvůli možnému podílu na požáru pátrali po dvaatřicetiletém muži. Ten po výzvě sám přišel na obvodní oddělení, kde se k zapálení bytu přiznal.

„Kromě toho přesně odpovídal popisu pachatele, který ve čtvrtek ráno v Lužánecké ulici napadl jednaosmdesátiletou seniorku. Tu ohrožoval nožem a zranil ji ve tváři,“ informoval policejní mluvčí Pavel Šváb.

Také k tomuto činu se muž doznal. Jeho motiv je ovšem nejasný. „Velmi pravděpodobně mohly jeho psychické problémy prohloubit léky v kombinaci s alkoholem,“ podotkl Šváb.

Kvůli napadení stařenky bude muž obviněn z těžké újmy na zdraví ve stádiu pokusu, za což mu hrozí až desetiletý trest. Přesná právní kvalifikace v souvislosti se založením požáru bude záviset na odborných posudcích.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit