Na brněnském Dolním nádraží hoří několik vagonů. (18. dubna 2023) | foto: Twitter HZS Jihomoravského kraje

Na Dolním nádraží v Brně dva dny po sobě vzplála stejná lokomotiva

  • 11
Druhý den za sebou vyrazili hasiči ve středu odpoledne k požáru na brněnském Dolním nádraží. Hořela dokonce stejná vyřazená lokomotiva. Pět jednotek dostalo plameny rychle pod kontrolu.

Informaci o dalším požáru na Dolním nádraží obdrželi hasiči ve středu v 15:41. „Zasahujeme ve stejné lokalitě, hoří stejná lokomotiva. Nasazeno je pět jednotek a tři vodní proudy, požár je pod kontrolou,“ informoval o půl páté odpoledne mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Příčinu požáru zatím hasiči neznají. „Včera se pracovalo s verzemi nedbalost a úmyslné zapálení,“ podotkl Mikoška.

Kvůli požáru byl opět omezen provoz vlaků ve směru na Náměšť nad Oslavou, které z Dolního nádraží provizorně jezdí místo z hlavního. Podle společnosti Kordis koordinující dopravu na jižní Moravě jezdí spoje nepravidelně a se zpožděním.

V úterý hořelo na nádraží několik odstavených vlakových vagonů a lokomotiva. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů poplachu. Mluvčí informoval, že na místě nejsou žádní lidé v ohrožení.

„Zatím jsme tam nikoho nenašli, takže je to bez zranění. Jednalo se o prázdné vagony. V tuto chvíli nedokážeme říct, zda byly i používané, jsou ale zapojeny za lokomotivu,“ přiblížil Mikoška.

Úterní požár propukl v podvečer, kolem 19:30 byl již pod kontrolou. Předběžný odhad škody činil 750 tisíc korun, přičemž se hasičům podařilo uchránit majetek ve stejné hodnotě.

Kvůli požáru byl provoz vlaků přes stanici Brno dolní nádraží přerušen, omezení se dotklo tratí mezi Brnem a Jihlavou a Brnem a Židlochovicemi. Provoz vlaků byl podle webu drah obnoven po 21:00.

, , ,