Nemohoucí senior ležel v bytě na zemi tři dny, strážníci k němu slaňovali

  • 10
Volání o pomoc zaslechl minulý týden jeden z nájemníků, když procházel kolem bytu svého souseda. Na místo tak zavolal brněnské strážníky, kteří byli během krátké chvíle uvnitř.

„Vy jste spadl? Tady policie. Slyšíte?“ snaží se jeden ze zasahujících strážníků přes otevřené okno navázat kontakt s pětasedmdesátiletým seniorem.

Dozvídá se, že by chtěl vodu. Dveře bytu ale nemůžou strážníci otevřít. Z druhé strany byly totiž v zámku zastrčené klíče.

„Hlídka tedy vyhodnotila, že nejrychlejším způsobem, jak se k zoufalému muži volajícímu o pomoc dostat, bude za pomocí lezeckého vybavení,“ uvedla mluvčí brněnských strážníků Markéta Skřivánková.

Strážníci slanili k nemohoucí seniorce, v bytě zřejmě ležela několik dní

Z balkónu na chodbě ve vyšším patře se tak dokázali slanit do seniorova bytu oknem, které bylo otevřené. Tam už strážník na zemi viděl seniora, který se nemohl hnout, podle svých slov má paralyzovanou spodní půlku těla. Jak vypověděl, na zemi po pádu údajně takto ležel už tři dny.

„Strážníci mu poskytli první pomoc a obratem přivolali zdravotníky, kteří ho vyšetřili a následně sanitkou převezli do nemocnice,“ dodala mluvčí.