Podnikatel roku 2019 Oliver Dlouhý na slavnostním večeru na pražském Žofíně...

Podnikatel roku 2019 Oliver Dlouhý na slavnostním večeru na pražském Žofíně (3.3.2020) | foto: Petr Topič, MAFRA

Poslední Podnikatel roku je z Brna. Zopakuje kraj úspěch i letos?

  • 0
Nový ročník soutěže EY Podnikatel roku bude hledat regionálního vítěze i v Jihomoravském kraji. Odtud pochází i vítěz posledního ročníku, zakladatel letenkového portálu Kiwi.com Oliver Dlouhý. Přihlášky a nominace lze podávat do 21. října.

„Jihomoravský kraj se vyznačuje historicky nejvyšším počtem technologických vítězů i startupů, jejichž inovativní řešení najdeme nejen v Česku, ale po celém světě. Vzešli z něj vítězové soutěže jako například Oliver Dlouhý z Kiwi.com, Václav Muchna z Y Soft Corporation nebo Jaroslav Klíma ze společnosti TESCAN,“ připomíná Magdalena Souček, vedoucí partnerka EY v ČR a pro část střední a jihovýchodní Evropy.

Přihlášky a nominace je možné podávat do 21. října přes formulář na stránkách podnikatelroku.cz.

Aby se podnikatel mohl zúčastnit soutěže, musí být vlastníkem nebo spoluvlastníkem obchodní společnosti a mít rozhodující vliv na její řízení. Jeho firma musí existovat minimálně dva roky a mít alespoň osm stálých zaměstnanců. O vítězi krajských kol i celostátního klání rozhoduje porota složená především z vítězů minulých ročníků.

„Jižní Morava byla vždy krajem podnikavých a inovativních lidí. Podnikatelů, kteří se nebojí nápady a pracovitostí měnit svět, nebojí se riskovat – jsou inspirací pro své okolí a jsou tím největším přínosem pro rozvoj celého našeho regionu,“ konstatoval hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek, podle něhož pomáhá soutěž zviditelňovat pozitivní podnikatelské vzory.

Nominace na EY Podnikatele roku ZDE


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit