ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Luděk Peřina, MAFRA

Školáci sebrali úspory a zmizeli z domu, nalezli je v jiném městě

  • 14
Policisté pátrali po dvou bratrech ve věku dvanácti a deseti let z Veselí nad Moravou, kteří odešli z domu se svými úsporami. Ve středu odpoledne byli viděni, jak vystupují z autobusu v nedalekém Uherském Hradišti, nakonec byli objeveni v pátek ráno na zastávce v Rousínově. Oba chlapci jsou v pořádku.

Z domu měli odejít ve středu ráno do školy, kam ale nedorazili. Podle policejního mluvčího Davida Chaloupky se nevrátili ani domů.

„Doma zanechali mobily, vzali si však s sebou svoje úspory. Policisté po nich pátrali v terénu i za pomoci vrtulníku, prověřovali místa, ke kterým mají nějaký vztah,“ uvedl Chaloupka.

Policisté měli obavy, že se bratři mohou pohybovat po celé republice, protože s sebou měli peníze. „Naposledy byli viděni ve středu odpoledne při cestě linkovým autobusem, ze kterého vystupovali v Uherském Hradišti,“ poznamenal Chaloupka.

V pátek brzy ráno policisté oznámili, že chlapce díky poznatkům od veřejnosti našli na zastávce hromadné dopravy v Rousínově na Vyškovsku. „Oba dva jsou v pořádku,“ informoval Chaloupka.