Opilý řidič odbočil do jednosměrky z druhé strany. Zabloudil jsem, tvrdil

  • 5
Pomalu jedoucí auto, které následně odbočilo do protisměru, neuniklo pozornosti policejní hlídce v Brně. Za vozem se hned vydala. Za volantem přistihla opilého dvaačtyřicetiletého cizince, který navíc neměl povolení k pobytu v České republice.

Dopravní policisté si podezřele pomalu jedoucí Octavie všimli v neděli večer ve zpětném zrcátku. Sledovali, co šofér udělá, a když odbočil v opačném směru do jednosměrky, okamžitě se za ním rozjeli s rozsvícenými modrými majáky.

„Hříšníka za volantem policisté dostihli po stovkách metrů přesně ve chvíli, kdy auto zaparkoval,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Řidič policistům nadýchal půldruhého promile alkoholu. Přiznal se, že popíjel se známými na nedalekém parkovišti a při cestě domů mimo Brno pak v centru moravské metropole zabloudil.

Místo domů tak vyrazil v policejním voze na stanici, kde si vyslechl obvinění ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. „V krajním případě mu tak kromě zákazu řízení hrozí i pobyt ve vězení,“ sdělil mluvčí.

Šofér, stejně jako jeho spolujezdec, se navíc bude zpovídat i cizinecké policii, protože v České republice pobývají už nějakou dobu nelegálně. Platná povolení jim totiž už vypršela.

„Oba tak musí počítat až s několikaletým vyhoštěním,“ dodal Vala s tím, že nelegálním pobytem spolujezdce v Česku se už cizinecká policie zabývá, šofér zatím čeká v cele na soud kvůli řízení v opilosti.

„Podezření z trestního činu má totiž přednost před správním deliktem,“ vysvětlil mluvčí.