Diskuze

V Moravské Amazonii se kácí, co máme chránit, vadí vědcům. Sepsali petici

Už přes tisícovku podpisů má petice, kterou lidé nejen z Břeclavska, ale z celé České republiky bojují o záchranu takzvané Moravské Amazonie. O to, jak se má hospodařit v prostředí unikátních lužních lesů na soutoku Moravy a Dyje, které se často přirovnávají k deštným pralesům, se opět vedou vyhrocené spory mezi ochránci přírody a lesníky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LL

“přírodní hodnotu území bude ministerstvo zachovávat a rozvíjet pouze na základě objektivních odborných argumentů.“ nemělo by to být opačně ? Já myslela,ze zachování přírodní hodnoty území je základ a pouze když je to nutné, tak je třeba zásahů...

2 0
možnosti
RH

... ty vědecké nápady jsou nejlépe viditelné na Vysočině, Šumavě a jinde.

2 7
možnosti
KR

Petici na jednu stranu fandím, určitě je zamýšlena dobře. Na druhou stranu se mi nezdá pravděpodobně, že by lesníci nevěděli co dělají a chtěli všechno zničit.

1 5
možnosti
PN

Primárním zájmem lesníků je vydělat peníze a to jinak, než kácením lesa a prodejem dřeva nejde. Nějaké ochrana přírody je nezajímá, naopak jakákoli ochrana dotčeného území omezuje jejich monžosti kácet a prodávat.

11 1
možnosti

Dobrý den, smutná podívaná, pro 0,5 HDP se devastuje lesní krajina a pro 2,2 HDP se devastuje krajina zemědělská.

S pozdravem angažovaného pozorovatele pamětník PŠ [>-] EU

7 0
možnosti

Oprava, správně má být 0,5% a 2,2% HDP, PŠ

0 0
možnosti
Foto

Mělo to být vyhlášeno rezervací nebo CHKO, ale nakonec to zrušili. To je tak, když je ministrem životního prostředí šéf chemičky Agrofertu, ten k přírodě prostě vztah nemá.

19 1
možnosti
Foto

A předtím byl ministrem kdo?

3 0
možnosti
DT

Lesákům se nelze divit, když na svěřených plochách těží dřevo - těžba je smysl jejich existence. Ovšem skutečné lesy, kde například žijí brouci, kterým nechutná mladé dřevo pod 200 let, se tak nikdy neobnoví.

9 0
možnosti