Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Jiří Benák, iDNES.cz

Na Hodonínsku se zřítil šedesátiletý rogalista. Zraněním podlehl

  • 2
Šedesátiletý rogalista se v neděli večer zřítil se svým motorovým padákovým kluzákem poblíž rozhledny u Nového Poddvorova na Hodonínsku. Zraněním později podlehl, uvedly mluvčí zdravotnické záchranné služby Hedvika Kropáčková a policie Kamila Haraštová.

O rogalu, které se poblíž rozhledny zřítilo do vinohradu, dostala policie hlášení kolem sedmé hodiny večerní. „Na místo okamžitě vyjela hlídka i další složky integrovaného záchranného systému,“ uvedla Haraštová.

Když na místo dorazili záchranáři, letec byl ještě při vědomí a komunikoval s nimi. „Pak se bohužel jeho zdravotní stav výrazně zhoršil, museli jej resuscitovat. Poskytli mu veškerou přednemocniční péči a v kritickém stavu jej naložili do vrtulníku. Při převozu na urgentní příjem Fakultní nemocnice Brno ale muž bohužel zemřel,“ uvedla Kropáčková.

Rogalista zřejmě v okolí Velkých Bílovic, Čejkovic a Nového Poddvorova létal sám, jeho pád viděl náhodný svědek. Policisté teď ve spolupráci s Leteckou amatérskou asociací vyšetřují příčiny nehody.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,

Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit