ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

U Znojma zemřel po nehodě člověk, tři jsou těžce zranění

  • 33
Po čelním střetu dvou osobních aut u Dobšic u Znojma na silnici I/53 jeden člověk zemřel, další tři jsou těžce zranění. Silnice byla několik hodin uzavřená a policisté dopravu odkláněli přes obce Dyje a Bantice.

Okolnosti nehody vyšetřují a podle prvních zjištění vjel řidič auta jedoucího směrem do Znojma do protisměru a byl to právě on, kdo zemřel. Zranění jsou jeho dva spolujezdci a řidička protijedoucího auta. Vyplývá to z informací, které poskytli mluvčí policistů Petr Zámečník a mluvčí záchranářů Barbora Truksová.

Policisté zatím vzhledem k okolnostem nechtěli zveřejnit k nehodě podrobnosti. Truksová uvedla, že jeden člověk zemřel ještě před příjezdem záchranářů.

„Ostatní tři účastníci nehody utrpěli život ohrožující zranění, i když jsou při vědomí. Letěly pro ně dva vrtulníky, které je dopravily do nemocnic ve Znojmě a v Brně,“ uvedla Truksová.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,