Tragická nehoda dodávky a osobního auta se stala v noci u Bučovic na Vyškovsku.

Tragická nehoda dodávky a osobního auta se stala v noci u Bučovic na Vyškovsku. | foto: ZZS JMK

Patrného viníka nehody se dvěma mrtvými lze vyslechnout, koronavirus nemá

  • 4
Policie může vyslechnout pravděpodobného viníka čtvrteční tragické nehody na Vyškovsku, při níž zemřeli dva lidé a tři další utrpěli vážná zranění. Testy vyvrátily, že má šofér v těle koronavirus. Dobrá zpráva je to i pro záchranáře, policisty a hasiče, kteří u nehody zasahovali.

Řidiči dodávky, který přijel do České republiky ze zahraničí, hygiena odebrala vzorek na testy na koronavirus, protože se necítil dobře. Měl mimo jiné teplotu.

Podle informací iDNES.cz vyšel test negativně, nepřímo to následně potvrdili i záchranáři. „Dozvěděli jsme se dobrou zprávu, nemusíme přijímat žádná opatření,“ řekla mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Okamžitě po nehodě hasiči všechny své vozy a zasahující kolegy vydezinfikovali. Policie své muže, kteří byli na místě, izolovali od ostatních. 

„Jsou také vybaveni rouškami. Vozidla, vybavení i uniformy byly dezinfikovány,“ popsal ve čtvrtek krajský policejní mluvčí Pavel Šváb. Po výsledcích řidičova testu mohla opatření v pátek dopoledne pominout.

Řidič nyní leží s lehčím zraněním v nemocnici ve Vyškově. Prvotní vyšetřování ukázalo, že za volantem dodávky na hlavním tahu u Bučovic na Vyškovsku nejspíš dostal mikrospánek, vjel do protisměru a srazil se s protijedoucím osobním autem. V něm cestovalo pět lidí, dva střet nepřežili, tři s těžkým zraněním odvezli do nemocnice.

„V této chvíli je řidič podezřelý z trestného činu usmrcení a těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti,“ doplnila mluvčí vyškovských policistů Alice Musilová.

Podle trestního zákoníku za usmrcení dvou lidí z nedbalosti hrozí až deset let vězení.