Nehoda sedmi aut se stala na 184 kilometru D1 ve směru na Brno | foto: Twitter: HZS Jihomoravského kraje

Komplikace na D1 před Brnem. Na krátkém úseku se staly dvě hromadné nehody

  • 14
Dvě nehody komplikují provoz na dálnici D1 před Brnem. Nejprve na 184. kilometru bouralo sedm osobních aut. Asi za hodinu hasiči informovali, že další hromadná nehoda se stala na 179. kilometru, kdy bouralo nákladní a několik osobních aut.

Hasiči Jihomoravského kraje zasahovali u nehody sedmi osobních aut na 184. kilometru dálnice D1 ve směru na Brno. Po celou dobu nehody byla dálnice průjezdná jedním jízdním pruhem. Po pěti kilometrech od nehody hasiči také vyšetřovali další srážku, tentokrát nákladního auta s několika osobními.

„Zasahujeme na 184. km dálnice D1 směr Brno u nehody 6 osobních aut. Dálnice průjezdná jedním pruhem,“ napsali hasiči na svém Twitterovém účtu po osmé hodině večerní.

Krátce poté hasiči doplnili, že původní počet šesti nabouraných aut se zvýšil na sedm, ale nikoho nebylo třeba vyprošťovat. Web dopravniinfo.cz posléze uvedl dobu zdržení bezmála 30 minut.

Nedaleko od výjezdu z dálnice směrem na Ostrovačice ŘSD registruje dopravní uzavírku a omezení kvůli hromadné nehodě, podle webu dopravniinfo.cz by měla uzavírka skončit krátce před půlnocí. Hasiči i zde varují řidiče před dopravními komplikacemi a upozorňují také na kompletní uzavření u předmětného výjezdu ve směru na Brno.

Nehoda na D1 na 182. kilometru směr Brno. Snímek z 23. června 2023, 20:53

Na totožném kilometru dálnice D1 ve směru na Brno se minulý týden stala ranní nehoda dvou nákladních aut. V místě se vytvořily několikakilometrové kolony. Před 7:00 byl provoz obnoven v jednom jízdním pruhu, před 9:00 už byla opět kompletně průjezdná.

Nehoda se udála po osmé hodině ranní. „Dle předběžných informací řidič osobního vozidla jedoucího v levém jízdním pruhu zřejmě nepřizpůsobil jízdu a při předjíždění došlo ke střetu s nákladním vozidlem jedoucím v pravém jízdním pruhu,“ uvedla mluvčí Kubzová.