Srážka Audi a dodávky u Pohořelic (10. června, 2014). | foto: Policie ČR

Řidič narazil do stojící dodávky, těžce zranil dva muže a utekl

  • 11
Dva těžce zranění a na několik hodin uzavřená důležitá silniční tepna u jihomoravských Pohořelic. Takový je výsledek úterní nehody, při níž řidič stříbrného audi narazil do stojící dodávky. Muži, kteří u krajnice upravovali reklamní poutač, skončili v nemocnici. Šofér z místa utekl.

Na frekventované silnici I/53 se vážná nehoda, po které museli jednomu ze zraněných mužů amputovat obě nohy, stala krátce před desátou hodinou.

U krajnice stojící červené dodávce se nedokázal vyhnout šofér stříbrné Audi A3.

"Ten podle výpovědi svědků už před kolizí kličkoval po silnici a jeho jízda byla od podívání nebezpečná," řekl policejní mluvčí Bohumil Malášek.

U cesty v ten moment dvojice pracovníků upravovala reklamní poutač, oba po nehodě skončili v nemocnici. 

"Osmapadesátiletého muže osobní automobil přimáčkl na dodávku a amputoval mu obě nohy. Druhého z mužů pak auto odhodilo do příkopu," sdělil Malášek.

Šofér, který nehodu způsobil, jim však neposkytl pomoc a z místa okamžitě utekl. Audi s registrační značkou 9B2 9258 podle policistů nebylo kradené, kontaktovali už také majitele auta. Ten však vůz podle jejich zjištění neřídil.

"Policisté nyní tak pátrají po asi třicetiletém sto osmdesát centimetrů vysokém řidiči, který byl oblečen pouze do krátkých kalhot," uvedl mluvčí.