ilustrační snímek | foto: Patrik Uhlíř, MAFRA

Mladík se vsadil, že doběhne nahý k lesu. Kamarádi mu zmizeli i s oblečením

  • 27
V prekérní situaci se o víkendu ocitl opilý mladík v Brně kvůli nerozvážné sázce se svými přáteli. K jejímu naplnění musel doběhnout nahý k lesu a zpátky, jenže po návratu byli kamarádi i s jeho oblečením pryč. Před povolanými strážníky se pak cítil trapně a snažil se ukrýt mezi stromy.

Strážníky přivolal v sobotu odpoledne do Kohoutovic svědek kvůli hlučnému člověku, který pobíhal po ulici a pokřikoval. Hlídka nikoho takového nenašla, ale parta dětí ji nasměrovala do blízkého lesa.

„Jakmile strážníci vstoupili mezi porost, vyběhl ze křoví úplně nahý mladý muž a spěchal hlouběji do lesa. Po dostižení přiznal, že si připadal trapně,“ popsal mluvčí brněnské městské policie Jakub Ghanem.

Zcela nahý muž slovně obtěžoval ženu v parku, nadýchal 2,5 promile

Scénu připomínající slavný filmový Discopříběh, v němž Rudolf Hrušínský nejmladší proběhl nahý přes náměstí Republiky v Plzni, vyvolala sázka jednadvacetiletého muže s jeho přáteli. Mladík měl doběhnout bez oblečení od domů k lesu a zpátky, jenže když se vrátil, nenašel ani kamarády, ani své svršky.

„Ušpiněnému muži nabídli strážníci na opláchnutí vodu z kanystru a u jednoho z jeho známých na sídlišti mu domluvili půjčení oblečení. Nahý mladík pochopitelně neměl ani klíče od domu, a tak se strážníci po sérii telefonátů spojili s jeho matkou,“ přiblížil Ghanem.

Utrápený mladík nadýchal 1,7 promile alkoholu, ale odvoz na záchytku nebyl potřeba. „Z jeho reakcí strážníci usoudili, že se již dostatečně vytrestal sám. Matka ho tedy potom odvedla domů,“ podotkl Ghanem.

25. července 2023