Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Karel Pešek, MAFRA

Muž v centru Brna hajloval na německé turisty, zadrželi jej strážníci

  • 11
Kontroverzním způsobem se rozhodl „pozdravit“ německé turisty muž v centru Brna. Směrem k cizincům vykřikoval nacistický pozdrav „Sieg Heil“. Ztišili jej až přivolaní strážníci.

„Autohlídku městské policie zastavil v Masarykově ulici kolemjdoucí a upozornil ji na muže, který prý o několik desítek metrů dál zdvihal pravici a na skupinu německých turistů hlasitě a zcela zřetelně vykřikoval Sieg Heil,“ oznámil mluvčí brněnských strážníků Jakub Ghanem.

Se stejnou informací se na strážníky obrátil i další náhodný svědek. „Strážníci díky této dvojici získali zevrubný popis podezřelého a během několika okamžiků ho vypátrali,“ sdělil Ghanem.

Sedmačtyřicetiletý muž je kvůli svému čtvrtečnímu počínání podezřelý ze spáchání trestného činu.

Podle brněnských strážníků je hajlování na veřejnosti neobvyklé, nyní se s ním však setkali podruhé během týdne. Minulý čtvrtek v Novolíšeňské ulici narazili na dva muže, kteří se zdravili zdviženými pravicemi a fašistickými hesly.

„Hlídka městské policie na místě kontaktovala také tři svědky události a devětadvacetiletého muže i jeho pětapadesátiletého známého předala státním policistům pro podezření ze spáchání trestného činu,“ informoval Ghanem.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit