Diskuze

Nezaprodal jsem se, vzpomíná osmdesátník Vala, který musel skončit v televizi

Zazářil na televizních obrazovkách, jenže pak kvůli proříznuté puse mohl za komunistů leda tak montovat haly. Jan Vala, herec a především moderátor s nezaměnitelným hlasem, se po revoluci na výsluní už nevrátil. „Všechno bylo, jak má být,“ říká Vala, který před necelými dvěma týdny oslavil osmdesátiny. Zálibu našel ve víně, není tak překvapením, že si užívá pohody v Šatově na Znojemsku.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Úžasný pán potkal jsem ho na Pradědu v roce 2021 a jeho paní nás i vyfotila. Pan Vala se tenkrát divil že ho poznal kluk ročník 79 😀

2 0
možnosti
MD

Pavel Kohout jej v memoárrománu Kde je zakopán pes taky zmiňuje. Začíná to: "Vinklář a Vala".....

0 0
možnosti
Foto

Nenapadlo mě nikdy, že Vala měl problémy s režimem. Připadal mi vždy tak prorežimní. TKM znám, ale moc jsem ho nesledoval, moc mě nenadchl, byl hodně prorežimní, musel, samozřejmě. Desítky ostříhaných uhlazených a upravených mladých lidí, bez amerických triček, většina členů SSM. V telce se tehdy na nic dívat nedalo. V Brně jsme sledovali hitparádu na Vídni, ORF.

16 3
možnosti
JO

J77a50n 62O29p80s24i87t96o77s

26. 9. 2023 17:57

Presne tak. Byl to socialisticky porad pod patronatem SSM a Vala byl uvedomely redaktor poplatny tehdejsi dobe. Asi ne vic, ne bylo utno, ale ted by mel uz spis mlcet.

4 14
možnosti