Diskuze

Až čtvrtina LGBT+ komunity se bojí, že jejich život nemá smysl, zjistil výzkum

Česko trpí epidemií duševních potíží, kterou přiživují války ve světě, odkaz covidu nebo střelba na filozofické fakultě v Praze. Ještě víc než většinovou populaci přitom psychické problémy sužují členy LGBT+ komunity, kteří čelí diskriminaci, stigmatizaci či nepřijetí okolí. Spolu s nimi se navíc trápí i jejich příbuzní a blízcí, vyplývá z dosud nejrobustnějšího výzkumu na toto téma.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LP

Vzniká nám populace vědců, kteří nejsou schopni vytvořit něco smysluplného a tak se vytváří abstraktní problémy, které je nutno řešit za státní peníze. Najednou každé desáté dítě potřebuje psychologa nebo psychiatra, puberťáci neví co mají mezi nohama, problém díky médiím se stává větší a větší, porodnost klesá, množství vypatlaných mamánků narůstá.

V dalším článku se dočteme, že se máme připravovat na válku a tak jediné co mě napadá, že by se měla zvýšit produkce kabelek se kterými by mohlo těch 100 pohlaví nepřítele umlátit.

1 0
možnosti
MJ

Nejsem si jist, jestli tady někdo nědělá z komára velblouda.

x

Už ve svých dvanácti letech jsem věděl, že jsem teplý jako poleno, a o čtyři roky později to o mě věděli všichni.

x

Dnes mohu na základě skoro šedesátileté životní zkušenosti zodpovědně konstatovat, že v téhle zemi žije možná nejméně homofobní populace na světě.

Že případy traumatizující diskriminace, intolerance, stigmatizace nebo nepřijetí okolím se vztahují jen na malou část homosexuálů, a že jejich příčiny častěji souvisejí s nedostatečnou asertivitou, sebekritičností nebo s pochybnostmi o sobě samých než s přítomností nějakých homofobů nebo homobijců v sociálním prostředí.

A že obdobnými traumaty trpí i ta část standardně heterosexuální populace, která je postižená stejnými osobními handicapy. - Jen to zatím ještě nikdo neporovnával.

1 0
možnosti
Foto

Bohužel to v takto konzervativních zemích jako je Česko nebo celá východní Evropa nemají moc jednoduché. Naštěstí je spousta zemí a měst, kde mohou žít spokojený život a nikdo se na ně nebude dívat divně.

0 2
možnosti
MJ

Česko v porovnání se všemi ostatními státy východní Evropy (snad až na Estonsko) není konzervativní země. A zdejší společnost se vůči svým homosexuálům už nějakých sto let chová vstřícněji a bezkonfliktněji než drtivá většina společností v ostatních zemích světa.

0 0
možnosti
PS

P28e81t46r 88S11e14d18l82á42k

25. 1. 2024 18:09

No, kdyby to neomezovali jenom na LGBTQPRNBSM+ ale zeptali se všech mladých, tak by zjistili, že procento těch, kterým život nedává smysl, je stejný jako u Kvír komunity.

2 0
možnosti
Foto

H19o66n71z97a 81Š54u35p

25. 1. 2024 15:21

No konečně to přiznali. Souhlasím.

1 0
možnosti
RV

A takovéto výzkumy platí daňový poplatník.Jaký to má přínos pro společnost?

4 0
možnosti
Foto

Měl jsem v komunitě hodně přátel, ale od chvíle, kdy se začala tato anomálie vystavovat na odiv, se to v mé hlavně nějak zvrtlo. Co je moc, to je moc!

0 0
možnosti
MK

Lidi, proč jste vůči LGBT lidem tak hnusní?

0 3
možnosti
TB

Proč likvidují ženský sport a chodí vykládat dětem do škol, jak je cool se nechat řezat do genitálií?

2 0
možnosti

P17e66t32r 64Š30e92d59ý

25. 1. 2024 7:42

Také mám stres a úzkosti z toho, že se ke mně lidé nechovají tak jak by měli vzhledem k tomu jak se sám cítím. Už pár let se cítím být králem (panovníkem), ale poddaní které potkávám na ulici mě neoslovují "vaše veličenstvo" mají mě úplně na háku, dokonce ani můj psychiatr mě tak neoslovuje ani manželka a děti, jsem ten nejsmutnější král na světě, hlava pomazaná, bojím se že můj královský život nemá smysl.

14 0
možnosti
JV

J73a21n 73V33i31t30e90k

25. 1. 2024 7:55

Nemohu jinak, než Vám dát plus, Vaše veličenstvo.

5 0
možnosti
JV

Těžká volba, jestli dát přednost zdravé, života schopné populaci nebo tomu zbytku.

6 1
možnosti