Státní zástupce obvinil útočníka z hodové zábavy ve Velkých Němčicích na Břeclavsku z trestného činu vraždy ve stadiu pokusu. | foto: Diana Mojsevič, MAFRA

Pracovní spory skončily pokusem o vraždu, muže soudí za pobodání kolegy

  • 1
Krajský soud v Brně začal projednávat rvačku dvou mužů, která se odehrála loni v létě při hodové zábavě ve Velkých Němčicích na Břeclavsku. Obžalovaný podle spisu pobodal kolegu z práce, za pokus o vraždu mu hrozí až dvacet let vězení.

Za srpnovou rvačkou dvou mužů stály podle obžaloby pracovní spory.

Třiačtyřicetiletý útočník, který je otcem dvou dětí, podle spisu v den konání velkoněmčických hodů několikrát bodl svého kolegu. 

Poprvé se muži setkali v kulturním domě, oba už notně posilnění alkoholem. Nedobré vztahy z minulosti ten den přerostly v hádku a následně fyzický souboj. 

„Když jsem (po návratu domů) uviděl svůj pomlácený obličej v zrcadle, vzal jsem z kuchyně nůž a šel jsem ven s tím, že mu (poškozenému) propíchnu gumy,“ popsal obžalovaný.

Po cestě k vozu potkal na parkovišti u obchodu s potravinami svého soka a jeho souseda.

„Obžalovaný poškozeného napadl tak, že jej nejméně šestkrát bodl nožem s délkou čepele čtrnáct centimetrů. Bodné rány směřoval do oblasti krku a hlavy,“ popsal před soudem státní zástupce. 

Napadený dnes u soudu řekl, že si kvůli množství vypitého alkoholu z osudné noci moc nepamatuje. „Jak (útočník) proti mně vystoupil, zeptal jsem se ho, jestli mu to minule nestačilo a pak si už nepamatuju nic. Jen oči paní záchranářky, která na mě mluvila,“ shrnul poškozený.

Právě soused, který ho tehdy doprovázel, nejspíš napadenému muži zachránil život, když přivolal záchranáře. Muž byl týden hospitalizovaný ve Fakultní nemocnici Brno, následně pokračoval v domácím léčení.

Obžalovanému hrozí až 20 let vězení, rozsudek zatím nepadl. Hlavní líčení bude pokračovat výslechy svědků.