VIDEO: Muž s napěchovaným vozíkem proklouzl prodavačce u pokladny za zády

  • 24
Velmi troufalým způsobem si počínal zloděj v jednom z brněnských velkoobchodů. Ukradené zboží se nesnažil nijak skrýt, naopak jím napěchoval svůj vozík po okraj a nenápadně s ním pak proklouzl prodavačce u pokladny za zády. Policisté žádají o pomoc s identifikací muže pomocí kamerového záznamu.

Hubený muž, zřejmě třicátník, se krádeže dopustil v březnu několik dní po vyhlášení nouzového stavu.

Ve velkoobchodě si naskládal na vozík hromadu zboží za celkem 30 tisíc korun a čekal na svou příležitost.

„Ta pravá chvíle nastala, jakmile pokladní začala markovat vyskládané zboží jiného zákazníka. Toho troufalý nenechavec hbitě využil a za jejími zády se s vrchovatě naplněným vozíkem prostě nepozorovaně prosmýkl,“ sdělil policejní mluvčí Petr Vala.

Drzý manévr stejně jako předchozí mužův pohyb po obchodě zachytily kamery. Záznam z nich nyní policisté zveřejnili ve snaze zloděje odhalit.

„Oblečený byl do bílého svetru a tmavých kalhot. Na hlavě měl nasazenou červenou kšiltovku a na nohou měl červené boty,“ přiblížil Vala.

Policisté hledají rovněž svědka, který s pachatelem uvnitř prodejny komunikoval. Ten je střední postavy, ve věku 40 až 50 let. Oblečený byl do světlé bundy a modrých kalhot, na hlavě měl nasazenou bílou kšiltovku a na nohou hnědé boty.

Za krádež hrozí pachateli vzhledem vyhlášenému nouzovému stavu až osm let.