Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: http://www.sxc.huSXC.hu

Je tady bomba, vyhrožoval muž v cestovní kanceláři

  • 0
Výhrůžný vzkaz napsal na papír muž z Brna, který se chystal přepadnout cestovní kancelář v Nádražní ulici. Zabránila mu v tom duchapřítomná pracovnice.
"Třicetiletý muž přišel v úterý odpoledne do cestovní kanceláře a prohlížel si katalogy. Po chvíli požádal jednu z pracovnic o papír a tužku. Začal pak psát výhrůžný vzkaz, že se jedná o loupežné přepadení a že v místnosti je uložená bomba," popsala mluvčí brněnské policie Andrea Procházková.
 
Na papíře také stálo, že se nejedná o žádný žert a bomba do dvaceti minut vybouchne. Žena z kanceláře si ale vzkaz nepozorovaně přečetla a posunky naznačila jinému zákazníkovi, který byl v místnosti, aby zavolal policii.
 
"Do několika minut na místo dorazila policejní hlídka a podezřelého zadržela. V rámci vyšetřování pak kriminalisté zjistili, že muž se již v minulosti dopustil násilné trestné činnosti. Z tohoto důvodu podal komisař také návrh na vzetí do vazby," doplnila Procházková.
 
Podezřelému muži teď za jeho jednání hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit