ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Hádka v autobusu na Brněnsku skončila pobodáním, útočníkem je mladistvý

  • 55
Hádka mezi dvěma cestujícími v autobuse nedaleko Pozořic a Sivic na Brněnsku skončila ve středu večer bodným zraněním. Útočník utekl, policisté jej dopadli druhý den. Ukázalo se, že je mladistvý.

„Po vzájemném konfliktu zůstal na místě zraněn jeden muž, druhému účastníkovi napadení se podařilo z místa pohotově utéct. Zraněný utrpěl bodnořezné zranění, které si vyžádalo rychlý převoz do nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Petr Vala.

Podle mluvčí jihomoravských záchranářů Barbory Truksové byl muž zraněn těžce. „Ošetřili jsme muže středního věku, utrpěl vážná bodnořezná zranění a převezli jsme jej na urgentní příjem Fakultní nemocnice u svaté Anny v Brně,“ uvedla Truksová.

Agresora, který na pětačtyřicetiletého muže zaútočil, dopadli kriminalisté ve čtvrtek. 

„Mladistvému muži dnes v dopoledních hodinách sdělil vyšetřovatel obvinění z provinění vraždy ve stadiu pokusu. Kriminalisté podají také podnět státnímu zástupci k vypracování návrhu na vazební stíhání obviněného,“ sdělila v pátek za jihomoravské policisty mluvčí Petra Ledabylová.

Vzhledem k tomu, že obviněný muž je mladistvý, nebude policie poskytovat k případu další informace. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,