EY Podnikatelem roku 2022 Jihomoravského kraje se stal Petr Palas ze...

EY Podnikatelem roku 2022 Jihomoravského kraje se stal Petr Palas ze společnosti Kentico software. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Tradice pokračuje. Podnikatelem roku na jihu Moravy je šéf Kentico software

  • 0
Podnikatelem roku Jihomoravského kraje za rok 2022 se stal zakladatel společnosti Kentico software Petr Palas. Stejně jako v několika předešlých ročnících si tak pomyslnou zlatou medaili v tomto regionu putuje odnesl hráč z technologického oboru. Kentico se zaměřuje na e-commerce a nástroje pro personalizovaný digitální marketing.

Nezávislá porota složená především z republikových vítězů předchozích ročníků ocenila u Petra Palase inovace i přístup k zaměstnancům a budování vstřícné firemní kultury.

Mezi klienty původně malé firmy o pár lidech založené v roce 2004 dnes patří řada předních světových společností, jako jsou Volkswagen, Starbucks nebo Vodafone.

V Jihomoravském kraji se regionální vítěz vyhlašoval již poosmnácté, krajský titul se zde uděluje bez přerušení od roku 2005. „Na jižní Moravě se propojuje úcta k tradicím, kvalitní vysoké školy a inovativní podnikatelské prostředí. Díky tomu tady za poslední desítky let vyrostli podnikatelé, kteří dokázali uspět nejen v Česku, ale i ve světě. Snad budou letošní osobnosti inspirovat i další podnikatele k tomu, aby se nebáli a využili současné těžké doby jako příležitosti,“ říká jihomoravský hejtman Jan Grolich.

Podle Martiny Kneiflové, vedoucí partnerky EY v České republice, potvrzuje vítězství Petra Palase sílu regionu v oblasti moderních technologií. „Jeho firma Kentico software dobývá světové trhy a já mu na jeho globální cestě držím palce,“ dodává.

Výsledky národního finále a jméno vítěze soutěže EY Podnikatel roku 2022 České republiky budou vyhlášeny 28. února. Vítěz z České republiky se následně zúčastní celosvětového finále v Monte Carlu.