ilustrační snímek | foto: Depositphotos

Opilec spadl v poledne z elektrokoloběžky do příkopu, nadýchal 4,5 promile

  • 0
Odstrašující příklad využití elektrické koloběžky předvedl o víkendu muž ve vesnici poblíž Brna. Na stroj nastoupil po celonočním a ranním popíjení alkoholu, takže svou jízdu zakončil pádem do příkopu, odkud musel být převezen do nemocnice.

Šestatřicetiletý muž havaroval v sobotu kolem poledne v Rozdrojovicích. Poté, co ztratil rovnováhu, upadl nejprve na silnici a poté do příkopu. Při tom si přivodil zranění, které si vyžádalo ošetření v nemocnici.

Dechová zkouška šoféra ukázala stěží uvěřitelných 4,5 promile alkoholu. „Uvedl, že pil celou předchozí noc a i v dopoledních hodinách před jízdou. Druh a množství požitého alkoholu nedokázal uvést,“ informovala policejní mluvčí Andrea Cejnková.

Policisté elektrokoloběžku zajistili a případem se dále zabývají.

Opilý mladík narazil s elektrokoloběžkou do domu, hrozí mu vysoká pokuta

Jiný muž po vydatném popíjení alkoholu usedl v neděli dopoledne dokonce za volant auta, v němž ho ve Velkých Bílovicích na Břeclavsku zastavili policisté. Čtyřiačtyřicetiletý řidič nadýchal téměř tři promile.

„Dle jeho vlastních slov toho v noci na neděli vypil opravdu hodně, a to pivo a víno. Dopoledne se ještě posilnil třemi deci vína,“ přiblížila Cejnková.

Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a bude čelit obvinění z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

19. června 2023