Dlouho nechtěl dům v Ivanovicích, kde vrah zmasakroval čtyřčlennou rodinu, nikdo koupit. Teprve nedávno se prodal, noví majitelé jej předělávají. | foto: Marie Stránská, MAFRA

Dům po vyvražděné rodině má nové majitele, v ulici je pořád smutno

  • 22
Na první pohled krásný rodinný dům. Když však přijdete blíž, je jasné, že v něm nikdo nebydlí. V oknech jsou polámané žaluzie a vchod zarůstá větvemi. Právě tady 22. května 2013 vrah brutálně zmasakroval čtyřčlennou rodinu: rodiče a jejich dva syny.

Dům v Brně-Ivanovicích dlouho nechtěl nikdo koupit. Právě zde se odehrál masakr, za nějž byl Američan Kevin Dahlgren nepravomocně odsouzen na doživotí (více o rozsudku čtěte zde).

Teď už má stavba nové majitele. Koupili ji muž a žena z Brna. Jeden z nich tam má podle katastrální mapy nahlášené trvalé bydliště. Zatím je však dům prázdný. „Postupně ho opravují,“ povyprávěla sousedka.

U domu stojí kontejner naplněný omlácenými kachličkami a sutí. Jinak se nic nezměnilo. „Nikoho tady jinak nevídám,“ tvrdila ještě sousedka. „Víme, že dům má nové majitele. Byli se seznámit s některými sousedy,“ doplnil místostarosta Brna-Ivanovic Jaroslav Elzner.

Z domu bylo často slyšet, jak rodina hrála

O tom, co se v Zatloukalově ulici stalo, nechtějí místní ani po třech letech moc vyprávět. Jako by chtěli zapomenout. Byli to totiž právě sousedé, kdo mrtvé našel. Vrah těla dotáhl do garáže a pokusil se je zapálit. Na to, že se v domě něco stalo, upozornil dým a zápach.

Za čtyři vraždy dostal Dahlgren doživotí

„To víte, že se o tom občas bavíme. Čekáme, jak rozhodne soud,“ pověděla ještě před vynesením rozsudku stroze sousedka. Pak už jen mlčela. V ulici dodnes vládne smutná atmosféra.

Na nešťastnou událost místní dlouho nezapomenou. Uvítali by ale, kdyby se do domu vrátil život. Rodina byla mezi nimi oblíbená jako milá a veselá. Její členové hráli v kapele Ukulele Orchestra jako Brno.

„Z domu bylo často slyšet, jak hrají,“ pověděla další sousedka. Místní s kapelou každý rok na své mrtvé přátele vzpomínají na hudebním festivalu. Hrají tam kapely, které měli rádi.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit