Diskuze

Brno je s výstavbou družstevních bytů stále na začátku, předbíhá jej soukromník

Developer nabízí družstevní bydlení v brněnském Králově Poli, brzy se zřejmě přidají i další. Zato městské plány v bytové oblasti se takřka nehýbou, ustrnula i chystaná spolupráce s bankou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠF

Pro Brno je nedostatek cenově dostupné bytové výstavby docela finančně zdrcující. Brno se sice se snaží udržet a získávat obyvatele různými triky, například slevami na jízdném MHD pro obyvatele s trvalým pobytem v Brně a pod., ale pokud lidé nebudou mít kde bydlet, tak je to marná snaha. Budou tak jako tak odcházet tam, kde se jim finančně dostupné bydlení podaří obstarat.

2 0
možnosti
Foto

Brno ani tak nepotřebuje "udržet a získávat" obyvatele, to probíhá navzdory nedostatku bydlení samovolně - aspoň podle dostupných čísel počet reálných obyvatel města pořád roste, více přibývá než odchází. Potřebuje ale "udržet a získávat" lidi, kteří tam nejen bydlí, ale kteří si tam přihlásí trvalé bydlení.

Nedostatek nových bytů se spíš projevuje na tom, v čem nově přibývající obyvatelé chtějí bydlet a v čem reálně bydlí. A taky třeba na tom, jak moc si můžou vybrat přesné místo bydlení a tím trochu eliminovat nutnost každodenní dopravy.

0 0
možnosti