Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Diskuze

Odborník na dezinformace: Před pěti lety bych proruské weby nezakazoval

Kde leží hranice mezi svobodou projevu a šířením dezinformací? „Její nastavení může ovlivnit i ohrožení válkou,“ říká odborník na dezinformace z Masarykovy univerzity Miloš Gregor. Dodává, že není jednoduché proti dezinformacím bojovat legislativními nástroji.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Osm webů? Mnohem víc jich soudruzi vypnuli. A zdaleka ne jen "prokremelské", ale také ty, které třeba ukazovaly stav islamismu v Západní Evropě (salafisti a wahhábisti se úderem války fakt neodstěhovali). A informovaly o některých trendech v EU, napřílad ohledně zemědělské politiky. O tom nemáme vědět. Vůbec nejde o to, že by si někdo opravdu myslel, že nějaká dezinformce udělá z člověka zděšeného napadením Ukrajiny ze strany Rusů za dvě vteřiny milovníka V.V.Putina.

0 0
možnosti
JK

J87o44s78e32f 80K84e19m91r

16. 3. 2022 20:24

Já bych řekl, že spousta dezinformací je zrovna v tomhle rozhovoru a hlavně mě děsí, že o tom, co je ještě OK a co už se má zakazovat rozhodují takovýto rádoby odborníci: Co se nelíbí se onálepkuje, že je to proruský a zakáže se, návrat před 1989 jako vyšitej. A tohle individuum učí naše děti. Ani mu není blbý říct, že když lže Ukrajina tak je to vlastně OK. Já teda ty zakázaný weby nečetl, ale zákaz bych viděl max. v případě opakovaného podněcování k trestné činnosti nebo podobně

0 0
možnosti
Foto

Cenzura je nepripustna. Nepripustna. NEPRIPUSTNA. Nazdar.

1 0
možnosti
BT

Ten člověk je totální chudák! Jeho vyjádření ve smyslu, že snad rozdělení společnosti či "zfanatizovaní" příznivci Putina ohrožují naší bezpečnost by stály za návštěvu psychiatra.

1 1
možnosti
JV

Demokratická vyspělá společnost nese určité znaky a měla by být pevná. Mimořádně pozorná by měla být k tomu, aby se jednoho krásného dne nestála tím, čím být nechtěla. Nejrychlejší cesta k tomu je nedůvěra sama v sebe, používání zákazů, eliminace otázek, pochyb, kriminalizace, beze snahy argumentovat a bavit se. Chápu, je jednoduší napsat, že dnes zde není žádné "ale", já si ovšem myslím, že to je zde vždy v nějaké rovině a proti onomu "ale" musí přijít argument, diskuse, jinak přichází podezření a radikalizace.

2 0
možnosti
JM

Ruská propaganda v případě RT byla ještě před banem na YT v situaci, kdy si jednotlivá videa shlédlo několik desítek tisíc lidí z celého světa s tím, že ani zdaleka nebyli všichni sympatizanti Ruska. Naprosto směšná čísla, která nemá smysl zakazovat, protože Rusko samozřejmě zneužije tohoto zákazu jako argumentu, že oni jsou ve skutečnosti šiřiteli pravdy. Víte, co mají jako slogan? "Freedom over censorship, truth over narrative". Přesně v duchu Orwellovského státu, kdy válka je mír, lež pravdou. Já neříkám, že nejsou ty informace potenciálně škodlivé, ale momentálně se bavím tím, že posíláním do zadnice ruské trolly na bitchute, kde ještě funguje RT a víte kolik tam mají ta videa shlédnutí? Pouze několik set. A víte co tam frčí? Právě videa, kde kritizují ten ban. Zrovna dnes tam vyšlo video s názvem "Fair game", kde se pozastavují nad cenzurou YT. Kam se podělo: "Drž si své přátele blízko, ale nepřátele ještě blíž?" Ta propaganda je tak ubohá, že se bych je naopak nechal, ať se sami zesměšňují. RT bylo mnohem nebezpečnější, kdy Rusko neukázalo svoji pravou tvář. Takže pane experte, je to úplně naopak, ty weby se měly když už tak zakazovat naopak v minulosti. Tohle je úplně normální hysterie. Daleko nebezpečnější jsou lidé jako Mynář a Nejedlý a všichni neviditelní potenciální zrádci českého národa, co prodávali a možná stále ještě prodávají informace GRU.

4 0
možnosti
MK

Já bych je nezakazoval a nejen proto, že byla mnohdy legrace ty hlody číst, ale i proto, že to jim a jejich konzumentům spíš vlije do žil novou energii, prakticky to posílí jejich víru. Ti co hledají alternativní realitu ji vždycky najdou takže jediné čeho jsme dosáhli je že jsme blokli pár stránek které se zítra objeví jinde.

2 0
možnosti
OO

No nevím. Trochu mi to připomíná Rudé právo za socialismu, kde se taky psalo, že názorová pluralita a svobodná diskuse v socialistickém zřízení neznamená svobodné šíření protisocialistických myšlenek a buržoazní propagandy.

6 0
možnosti

P39a75v82e91l 89Š60u60p13k18a

15. 3. 2022 21:42

Na základě čeho soudíte že došlo ke krachu objektivity, vyváženosti a profesionality médií?

0 0
možnosti
JK

J66a53n 97K48a74d61l91e26c

15. 3. 2022 21:07

Tak jsem hledal blokování dezinformačních webů v jiných státech EU a nic jsem nenašel. Ale ono je to stejně jedno, tady i tímto článkem se formuje společnost do toho správného šiku a lidem, hlavně mladejm, což je fakt hrozný, to vůbec nevadí...

5 0
možnosti
  • Nejčtenější

Bizarní vilu u Brna koupila mladá žena. Místo původních 110 milionů stačila třetina

16. května 2024  10:23

Řadu let se snažil původní vlastník a budovatel vily ve stylu podnikatelského baroka v...

Po krátké nemoci zemřel Vojtěch Adam, který měl být rektorem. Bylo mu 42 let

22. května 2024  11:24

Mendelova univerzita truchlí za Vojtěcha Adama, který v pouhých dvaačtyřiceti letech podlehl krátké...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Brněnská nádražní budova jde po 70 letech k zemi, zmizet musí i podzemní kryt

20. května 2024  13:27

Zhruba patnáct minut po deváté hodině ráno se bagry svými radlicemi zabořily do nádražní budovy v...

Hromadné propouštění v Zetoru. Z 300 zaměstnanců skončí víc než polovina

23. května 2024  10:22

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci července 160 lidí, tedy víc než polovinu...

{NADPIS}

{LABEL} {POPISEK}

Bezklíčové auto uvěznilo kojence, ale obvyklý trik selhal. Hasiči rozbili okno

23. května 2024  12:35

Nejmodernější technologie zradily ve středu odpoledne řidičku na parkovišti před hobbymarketem v...

Chovejte se jako doma, vyzývají v brněnské MHD. Cílí na nešvary cestujících

23. května 2024  15:08

Rozházené jídlo a jiné předměty, hlasité telefonování, dobíhání, počmáraný interiér. Podobné...

Bezklíčové auto uvěznilo kojence, ale obvyklý trik selhal. Hasiči rozbili okno

23. května 2024  12:35

Nejmodernější technologie zradily ve středu odpoledne řidičku na parkovišti před hobbymarketem v...

Obří svítící ryby či medúzy ozářily noční Brno, nabídly magickou podívanou

23. května 2024  11:58

Originální „procházku po mořském dně“ v hlubinách oceánu si ve středu večer užily stovky lidí na...

Hromadné propouštění v Zetoru. Z 300 zaměstnanců skončí víc než polovina

23. května 2024  10:22

Brněnský výrobce traktorů Zetor Tractors propustí ke konci července 160 lidí, tedy víc než polovinu...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!