Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Profimedia.cz

Bývalou milenku škrtil šňůrou od žehličky a znásilnil

  • 12
Porušování domovní svobody, vydírání a znásilnění "přišili" brněnští kriminalisté, kteří se zaměřují na násilnou trestnou činnost, sedmatřicetiletému muži z Brna. "Uvedených trestných činů se dopustil na své bývalé přítelkyni," popsala brněnská policejní mluvčí Andrea Procházková.

Třiadvacetiletou přítelkyni, která se s ním nedávno rozešla, muž navštívil minulý týden. "Neustále za ní chodil a žádal ji o další šanci. V úterý večer přišel v podnapilém stavu a natlačil ji do bytu. V pokoji ji v záchvatu zuřivosti několikrát škrtil šňůrou od žehličky na vlasy, fackoval ji, nadával a vyhrožoval," uvedla mluvčí.

Rozlícený útočník se vždy na chvíli uklidnil a začal rozebírat vztah. "Poté ovšem začal ženu opět fyzicky terorizovat. Nakonec jí slíbil, že z bytu odejde, ale pod podmínkou, že s ním bude mít pohlavní styk. Mladá žena nechtěla, ale nebyla se již schopna bránit. Muž z bytu odešel přibližně po šesti hodinách," řekla Procházková.

Ihned poté napadená žena vše sdělila na policii. "Rozběhlo se šetření a muž skončil v policejní cele. V minulosti byl již odsouzen za násilnou trestnou činnost. Nyní mu za jeho jednání může hrozit až osmileté vězení," doplnila mluvčí.


Den otevřených dveří letiště Náměšť

Ve středu 1. května se na letišti Náměšť poprvé veřejnosti představí nové vrtulníky AH-1Z Viper a UH-1Y Venom. K vidění bude další letecká i pozemní technika.

Mohlo by se hodit