Hasiči zasahují v Břeclavi u výbuchu v bytě, na místě jsou také záchranáři.

Hasiči zasahují v Břeclavi u výbuchu v bytě, na místě jsou také záchranáři. | foto: HZS JMK

Výbuch bytu v Břeclavi nezpůsobil plyn, prověřují se nalezené chemikálie

  • 7
Příčinou úterního výbuchu v domě v Břeclavi nebyl plyn. V domě však policisté našli chemikálie, které mohly explozi způsobit. Výbuch zranil dva muže, dalších třicet hasiči při zásahu evakuovali.

„Bylo vyloučeno, že by šlo o výbuch plynu. Žádný únik ani výbuch plynu tam nebyl zjištěn,“ uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník.

Hasiči měli výbuch nahlášený v úterý krátce před polednem. Když dojeli na místo, zjistili, že požár následkem výbucu nenastal. 

„Statika bytu, kde došlo k výbuchu, je však narušená,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Mikoška. Vyšetřovatel následně stanovil škodu, která bude minimálně půl milionu korun.

Na místě zasahovali hasiči i s chemickou laboratoří. „Zajištěné chemické látky mohly být příčinou výbuchu, příčinu nicméně stále zjišťujeme,“ doplnil Zámečník.

Záchranáři se postarali o dva muže, kteří utrpěli těžké popáleniny. „Jednoho převezli záchranáři do popáleninového centra Fakultní nemocnice Brno, druhého transportovali letecky na řízené ventilaci do Ostravy,“ informovala mluvčí jihomoravských záchranářů Michaela Bothová.

Bytový dům se nachází ve vyloučené lokalitě, o kterou se starají asistenti prevence kriminality. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,