Diskuze

Brno má nejvíc ambulancí v Evropě, pacienti ale čekají i řadu měsíců

V evropské zdravotní péči se Brno pyšní výjimečnou pozicí. Na počet obyvatel má totiž nejvíce ordinací ambulantních specialistů. Chybí však praktici, kteří stárnou. A právě to chce kraj společně s městem změnit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J51a40n 60K75u21d10e89r26a

16. 7. 2019 14:49

Řešil jsem zdravotní problém, 2x sále, dvě různé nemocnice, dohromady trvalo něco přes 3 roky, z toho polovina času bylo jenom čekání na nějaký termín vyšetření, přehazovali si mně tam jako horkou bramboru. Zejména v letních měsících není nic nebovyklého, že termín návštěvy je klidně i za 3 měsíce. Potom tam dojdu a zjistím, že se Mudr. Pudr, PhD. přepsal v čísle a jsem tam o den později. [>-];-€[>-];-€

0 0
možnosti
JS

Opravdu je hodně specialistů,ale mají málo ord.hodin. v pátek v poledne nikdo neordinuje a pacienti objíždějí nemocnice,vím o čem mluvím pracuji v jedné brněnské nemocnici.

0 0
možnosti
TK

Pojišťovny by měly obvoďákům přidělovat nějaké skromně placené, ne moc vzdělané, ale trpělivé asistenty. Minimálně polovinu času pracovní doby obvoďáka totiž zabere povídání si se se seniory o ničem. On je lékař stejně nevnímá, jen jim přikyvuje a odpovídá univerzálními větami. Takže toto mohl odbýt za pár kaček asistent a lékař by se mohl věnovat práci.

To říkám bez jakékoli averze k seniorům, taky jím jednou budu, také budu pajdat z čekárny do ordinace pět minut a pak blábolit nesmysly, tomu není vyhnutí a těm lidem se musí poskytnout, co potřebují, ale nemůžeme si dovolit ten luxus, aby toto blokovalo kvalifikovaného všeobecného lékaře, pokud jich máme málo a nedostávalo se kvůli tomu péče "práce schopným", kteří než by strávili 5 hodin v čekárně, se léčí sami, nebo přehlížejí příznaky počínající vážné nemoci.

3 0
možnosti
TK

Jen tak pro zajímavost, synovi je 19 a musel se tak přehlásit od dětské k dospěláckému obvoďákovi. Zavolal si, jestli ho vezmou, sestra mu řekla že ano, ať v osm přijde. V osm přišel, nahlásil se sestře a v 11 se stále ještě nedostal na řadu. Nechápal, co se děje a odešel. Je holt ještě takovej mladej a netrpělivej, snažil jsem se mu vysvětlit, že utekl moc brzy, že je to normální, že kolem jedné by se na řadu dostal, to už to doktor bere rychleji, protože musí končit. Koukal na mě nechápavě, proč by měl někde tak dlouho čekat, proč se třeba nejde objednat a proč to celé funguje tak špatně. Tak jsrm mu chtěl říct, že zadarmo si nemůže vyskakovat, ale podíval jsem se na své měsíční odvody - zdravotní pojištění firma 7000 plus 3500 Kč, tedy 10 000 Kč měsíčně a argument "zdarma" jsem nepoužil. :-P

2 0
možnosti

Máme stárnoucí praktické lékaře a ti mladí nám utíkají za kopečky či nestojí o hůř placené ( víme svoje )a odpovědné pozice .

A o tom budou rozhodovat ti , kteří svým dětem či sobě už vybudovali soukromé kliniky ....

Politika je špína a pokud necháte rozhodovat politiky o zdravotnictví nikdy z toho nevzejde cesta pro "obecné blaho" .

To že jakoukoli sociální koncepci tenhle stát ztratil již dávno víme všichni a jen čekáme jak dlouho naše socialistické výdobytky mezi které dostupná zdravotní péče ( zdarma už rozhodně ne) a sociální zabezpečení přestárlých patří ještě v realitě všeobecného kapitalismu vydrží ...

0 1
možnosti
JP

doktori tady opravdu nejsou od toho, aby "slouzili lidu", stejne jako od toho nejsou ajtaci, zednici, pekari nebo treba fotbalisti, a kdyz jim nekdo za jejich schopnosti a dovednosti zaplati lepe, nez cesky system zdravotniho pojisteni, nemaji ani ten nejmensi duvod takove nabidky nevyuzit.

0 0
možnosti

Rozumíte někdo tomu článku? Specialistů je v Brně moc a na zákrok se čeká měsíce? Takže se omezí počet ambulancí a čekací doba se zkrátí?

4 0
možnosti
AS

Taky mi ten clanek nedava smysl. Co je "vysetreni bolave ruky"? Ortoped? "Mensi chirurgicky zakrok" taky neudela praktik (krerych je pry malo), ale odborna ambulance (kozni, chirurgicka), kterych je pry moc. Ale ceka se mesice. Divne.

4 0
možnosti
TT

brno je zlatá loď za doktory z brna choď prý jsou schoní a nedostupní

1 0
možnosti
P"E

V Praze je ambulancí asi taky dost příliš nedůvěruji těm které jsou v obchodních centrech a mají otevřeno denně mezi 9 až 21 hodinou těmto doktorům manželka říká, že to jsou udržbáři pravdou je, že české zdravotnictví ve své kvalitě výrazně kleslo a o náš zdravotní stav se příliš nezajímá a jsou zde lékaři z východní Evropy převážně z Ukrajiny, Ruska, Běloruska nebo Srbska, Bosny a Hercegoviny, Chorvatska. Někteří pacienti z východní Evropy se také jezdit léčit k nám a naši doktoři a pacienti jdou do západní Evropy je to vše o kvalitě, péči a penězích. Měl jsem za to, že EU se postará o kvality, aby se všude žilo dobře jenže jedna měna to není správné řešení když v každé zemi funguje jinak ekonomika, jsou jiné platové podmínky, jiná sazba DPH. Jsem toho názoru, že všude by šlo mít jednotný systém.

2 1
možnosti
MK

Věřte že nešlo. Ekonomické možnosti jednotlivých zemí jsou diametrálně jiné. Pokud zavedete stejný systém, pak je ale třeba říci, že to buď chudší země potažmo jejich obyvatelé neufinancují nebo bude v bohatších zemích lékařů nedostatek (půjdou radši mimo EU, ve které by vzrostlo rovnostářství a byrokracie).

3 0
možnosti