Diskuze

Zátěž, kravina. Ředitelé škol nechtějí hodiny „branné výchovy“ navíc

Ministryně obrany Karla Šlechtová chce v nejbližších letech obohatit osnovy základních a středních škol předmětem na způsob branné výchovy, v němž by se žáci učili zdravovědě či výchově k vlastenectví. Ředitelé škol, které iDNES.cz oslovil, se k nápadu většinou staví odmítavě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

Je to hloupost, navíc voda na mlýn těm, co podporují armádu.

0 2
možnosti

V čem je to větší hloupost než rodinná výchova/ občanská výchova ? 8-o S tou vlasteneckou částí také nesouhlasím, k tomu člověk dospěje sám, ale vědět jak si nasadit plynovou masku a kam se evakuovat je podle mě celkem podstatná věc a upřímně lituji že nás nic takového neučili i kdyby jednu hodinu týdně...

0 0
možnosti
JM

J14a69n 56M21o82r86a40v22a

14. 2. 2018 21:10

Natahovat ruce pro peníze to jde učitelům vynikajícně. Ale bránit se cokoliv za to udělat navíc, to jim jde ještě líp.

Branná výchova do škol PATŘÍ. A to co nejrychleji!

1 1
možnosti
RH

Já jsem pro! Branná výchova nebyla nijak zatěžující předmět...Takový trochu rozšířený tělocvik,no a tělocvik a přestávky byly za mého školního dětství nejoblíbenější předměty. V "brance" jsme stříleli ze vzduchovky na terče, učili se první pomoc...taky se učili o používání plynových masek... Byla to docela psina, když jsme v plynových maskách běhali po školní chodbě...

2 0
možnosti
Foto

Včera jsme se dozvěděli v televizní debatě Václava Moravce,že školní osnovy byly zrušeny,tak kdyby to chování v krizových situacích vyučovali v rámci tělocviku a výchovu k vlastenectví přidali do dějepisu,tak by to snad mohlo také splnit účel,ne?

Prý se ani nevyučují novodobé dějiny,děti se nedozví,co vede k diktatuře a jakých zvěrstev je takový režim schopen. Možná to někdo vyučuje,ale je to snad pouze na rozhodnutí a schopnostech učitele.

Je tohleto vůbec možné????

Jako kdyby to naše školství bylo zase v plenkách,zase experimenty.

1 0
možnosti

Jako samostatny predmet by to snad byt nemuselo, mohla by to byt podle me soucast obcanske nauky... ve ktere ani nevim co se dnes uci. Chtelo by to, aby tam decka ucili jak se maji chovat, ze krast je spatne, povolani si vybirat podle toho, co by chteli cely zivot delat, ne podle socialniho statutu profese apod.

0 1
možnosti
JH

J42o71s96e82f 52H66u76d29e60c

14. 2. 2018 11:30

Já jsem pro. Dnešní děti neumějí udělat kotrmelec, nevědí kdy vznikla republika, kdy byla 2.sv válka apod. - co umí je ovládat tablety, mobily, čučet na TV apod. "Pěstovat" vlastenectví? Proč ne.R^

3 2
možnosti
GK

Děti jsou už nyní hodně vytížené. Jj, uz ani chudaci nezvladnou maturitu z matematiky. ;-D

3 0
možnosti
PP

Netahejte děti prosím do podobných hloupostí.

0 5
možnosti
PJ

P39e24t14r 37J13a72r12o59š

14. 2. 2018 13:22

Myslite do skol?

2 0
možnosti
TK

Ono to je problematické... idea samotná blbá není, naopak! Ale je obtížné uvěřit v nějakou kvalitu realizace... a pak je to opravdu jen ztráta času.

7 2
možnosti
KU

Museli by to dělat lidé z armády na to vyškolení, ne pacifističní učitelé, co jen vzbudí v dětech další odpor.

5 2
možnosti
KL

Deticky jsou pretizene jo? ;-D Tak to by se mely zredukovat prazdniny na to jak je meli jejich rodice. Zatim maji asi dost casu kdyz dokazi delat binec uz ve 12 hodin petardama do postovnich schranek.

3 3
možnosti