Diskuze

Šarlatáni, či ekologové? Vinaři věří kravským rohům i pohybu měsíce

Na podzim naplní prázdné kravské rohy chlévskou mrvou a zakopou je do vinohradu. Na jaře, v přesně stanovený termín, je opět vytáhnou, hnůj rozpustí ve vodě – zásadně jen dešťové – a přesně hodinu míchají. Pak tím kropí vinice.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J67a85n74a 75V51e29s18e94l23a

24. 4. 2016 16:35

Marketing. Pokus na sebe upoutat pozornost a zvysit prodej. A jsou na dobre ceste, kdyz se o nich pisi clanky. Tak na zdravi!

1 0
možnosti
JM

J16a28n 18M15e81r15t85a

24. 4. 2016 14:24

Naprosté šarlatánství. Ale je fakt, že když si člověk u sklenky vína představí, co za šaškárny dělal jeho výrobce, tak už jen kvůli tomu mu to víno musí chutnat.

Zajímalo by mě, jak posuzují ty výsledky. Protože různé vinice mají různé podmínky (složení půdy, srážky atd.), každý rok je jiný atd. Jak to porovnávají, aby tyto vlivy odfiltrovali? A jak zabrání sebeklamu při hodnocení?

Je nějaký zdroj pro tvrzení, že se nejrespektovanější vinařství vesměs řídí biodynamickými pravidly? (A vůbec, podle koho jsou nejrespektovanější?)

3 0
možnosti
RH

Jako spotřebitele by mě zajímala chuť a kvalita takto vypěstovaných hroznů(burčáku, vína) a také cena. Všichni víme, že cokoliv s nálepkou "BIO" je několikanásobně dražší...

0 0
možnosti