Diskuze

Brno potichu ruší aplikaci, která měla hlídat chodce zahleděné do mobilu

Na začátku dubna Brno slavnostně představovalo, že chodce, kteří sledují na ulici spíše svůj mobil než provoz, upozorní na nebezpečí v podobě přijíždějící tramvaje nová mobilní aplikace. Po pilotním testování ale novinka potichu končí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Typický příklad - my to umíme, ale ještě hledáme využití.... 3000 stažení, 12000 upozornění, to je debakl. Škoda, že nevíme kolik to zatím stálo.

0 0
možnosti

Nedala mi před pár dny přednost holka za volantem. Sedřel jsem kvůli ní brzdy. Pak za ní jedu a koukám, že mydlí SMSky. Kličkuje provozem a mobil jí kmitá v ruce.

Nejde jen o chodce. Když řešení, tak rizikových situací s mobilem v ruce, kde jde o život, bude o poznání víc. Případné vypínání mobilu při chůzi řeší jen jednu situaci z mnoha. ;-)

0 0
možnosti

J61a57n 92K23u47d63e33r29a

18. 8. 2021 9:24

Capu, ze chodec ma mit prehled o provozu, na druhou stranu jit po Masarykove neni kdovi jaky chodecky 'pozitek'. Kdyby tramvaj jezdila jenom jednosmerne, taky by to pomohlo. Ale toto je dal jenom ulice.

0 0
možnosti

Já vedu se svým mobilem válku o 3,5 mm jack. Přitom není snadné mobil s jackem koupit. Potřebuji hudbu píchnout do beden. Po aktualizaci mého androidu byla tato funkce zrušena. Mobil uznává jen sluchátka. Musel jsem udělat redukci s rozdvojkou, kde mobil vidí sluchátka a vedle beru signál pro bedny. Pak, věčně padá nastavení hlasitosti. Mám funkční nějaké nařízení EU. Dostávám hlášení, že mobil usoudil, že mi vyšší hlasitost poškodí sluch a zda skutečně chci vyšší hlasitost? Neskutečné. Vyhodíte 10 litrů za mobil a je z něj obratem zmetek z rozhodnutí moudrých nacistů a eurohujerů. Rv

(Elegantnější řešení je BT. Mám krabičku jen s BT, kterou píchnu do libovolného pultu či zesilovače a mobil se jen konektuje. Nebyla levná.)

Nápady, jak hrábnout do mobilu a nějak ho zneschopnit, zažívám na vlastní kůži a je z toho jen naštvanost a bezmoc. Rv;-)

0 4
možnosti

Dneska se to napojování vláken v diskusi Idnesu daří ��

0 0
možnosti

Takový blbosti se vymýšlely i dřív, ale jenom ve vtipech, třeba jak se policajt udusil, protože mu došly ve walkmanu baterky. Dali tam nový a ve sluchátkách se ozvalo: Nádech, výdech, nádech, výdech...

0 0
možnosti

P95e70t43r 88B95á40č51a

17. 8. 2021 18:16

To je velice prekvapujici, ze takova kravina konci.

0 0
možnosti

Konečně někdo pochopil, že to byla blbost. Kdo chce být sražen tramvají, tak kouká do mobilu dál...

5 0
možnosti

Správně, nechte Darwina v klidu pracovat!;-)

7 0
možnosti

Kolik tahle sranda stála ?

3 0
možnosti

Přitom by stačilo, kdyby telefon s pomocí svých čidel rozpoznal chůzi a prostě uživateli za chůze neumožnil soustavné ovládání. Když člověk jde, má koukat před sebe a pod nohy, ne čumět do mobilu, bez ohledu na to, jestli je zrovna poblíž šalina. :-P;-)

3 16
možnosti

To by byl určitě prodejní šlágr, takovejhle telefon ;-D

20 2
možnosti