Diskuze

Loď se může jmenovat i Moskva, brněnští radní ji vrátili do hry

Nakonec ze tří možností mohou Brňané vybírat jméno pro nově rekonstruovanou loď s dřívějším názvem Dallas, která by měla už letos vyplout na Brněnskou přehradu. K již dříve avizovaným variantám Bratislava a Morava přidali radní nakonec i Moskvu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J19a70n 92K27u23d37e55r91a

5. 3. 2020 9:15

Kam vítr tam plášť.

0 0
možnosti

Mně je úplně jedno, jak se ta loď bude jmenovat, jen aby to nebyla Moskva. Přál bych si, abych mohl hlasovat pro "cokoliv, jen ne Moskva". Takhle Moskva vyhraje, protože pro ni budou hlasovat všichni komunisti, fašisti a zemanovci, zatímco ostatní lidé nebudou hlasovat vůbec anebo se jejich hlasy rozdělí pro zbylé dva názvy.

1 6
možnosti

Název lodi měl tehdy samozřejmě politický kontext, ta doba snad naštěstí minula. Moskva je ale původní, historický název a dnes se k nim mnohdy vracíme. Do tohle bych politiku ani ideologii netahal:-)

5 0
možnosti

Pokud se ta loď bude jmenovat Moskva, tak se tím do toho ta politika a ideologie automaticky zatáhne. Napsal byste totéž, kdyby to původní jméno bylo Hitler?

1 3
možnosti

Tak to dopadá, když se něco zakazuje. Nakonec to podpoří i ti, kteří by to nikdy dobrovolně nepodpořili a ti kterým by to bylo úplně šumák a nezajímali by se o to.;-D;-).

1 0
možnosti

Podle vzoru Prahy a primátora Hřiba satana, by se loď Moskva mohla přejmenovat na "Boris Němcov"

3 1
možnosti

Jak typické, loď Moskva přejmenovali po revoluci na Dallas. Z jednoho zadku ještě nevylezli a už se cpali do druhého.

5 0
možnosti

Ovšem po plyšáku to přejmenování logiku mělo, na rozdíl od zakazování "Moskvy" třicet let po odchodu posledního rudoarmějce.

0 0
možnosti

Je docela rozumné, že i Moskvě dávají šanci, byť se domnívám, že neprojde. Dallas je daleko pitomější název lodi, automaticky se totiž vybaví ten pošahanej seriál

2 1
možnosti

J78a61n 71M54o23l13n78á33r

4. 3. 2020 11:47

Komu vadí název Morava?

2 0
možnosti

Ten nevadí nikomu, ale na Moravě jsou v současné době už dvě lodě, které se jmenují Morava (Lednice a Baťův kanál). Osobně se radním Brna divím, že raději nechtějí vymyslet něco originálního, například Svratka, Veveří, Hády, Brněnský drak, nebo to je Brno tak nudné město, že plácne ten nejblbější a nejvíce očekávaný název Morava?

5 0
možnosti

Jsem pro Leninovi sáně.:-)

0 6
možnosti

No, Leninovi můžete věnovat cokoliv, třeba i sáně.

1 0
možnosti

I75v76a94n 28H22o25l50a13s

4. 3. 2020 11:19

"plavidlo, jež spolu s lodí Brno zahajovalo v roce 1964 lodní provoz na přehradě"

Občas je dobré si po sobě článek přečíst, jestli se náhodou někde nepředběhly prstíky. Pak by namísto tohoto nesmyslu byl uvedený správný rok zahájení provozu 1946. :-P:-P

5 0
možnosti