- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Loni jsem si na Svoboďáku koupila bramborák, naprosto nechutný, bylo jim líto peněz i za sůl.
No já nevím, co je na tom atraktivního. Nic originálního se tam nenajde. Za gastro zážitkem si zajdu do dobré restaurace, za drinkem do hospody, určitě vždy do tepla a ze skla či porcelánu. Cenově to vyjde obdobně, kvalitativně nesrovnatelně. A krámy ty už dávno nekupuju, protože je nepotřebuju.
Pak se nelze divit, že pár hranolek s rybou stojí 170 korun nebo klobáska za kilo...
To jste se lidi úplně zbláznili? Co vás láká na postávání v zimě venku, často za mrholení. A u toho konzumovat zmrzlýma špinavýma rukama něco, co byste normálně nikdy nepozřeli?
To, že klesá zájem o řemeslné výrobky mě jaksi nepřekvapuje. Dnešní konzumní společnost baze po povrchních záležitostech.
Anebo lidi zjišťují, že ty věci nepotřebují. "Povrchní záležitost", jako třeba zážitek, vám nikdo nevezme. Ale prouteny košík fakt musíte potřebovat jako věc, ale pak je to konzum taky. Jako mobil. Muzete si každý rok koupit nový pleteny koš. Princip je stejný, liší se to jen produktem.