Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 90 min

bez chladnutí

Ingredience

12 PORCE +

Na korpus:

Na náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    435 KCal

    20 %

    18 %

  • Energie

    1820 KJ

    20 %

    18 %

  • Sacharidy

    35,2 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    11,8 g

    19 %

    17 %

  • Tuky

    27,6 g

    42 %

    39 %

  • nasycené

    13,9 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Bílky vyšleháme s cukrem na pevný sníh. V jiné míse ušleháme žloutky s vanilkovým cukrem do pěny. Obě hmoty lehce spojíme, zapracujeme prosátou mouku a olej.
  2. Těstem naplníme máslem vymazanou a hrubou moukou vysypanou formu (průměr 22 cm) a pečeme při 170 °C asi 20 minut. Teplotu snížíme na 150 °C a ještě 15 minut dopékáme. Necháme vychladnout.
  3. Oba sýry necháme dojít pokojové teploty a pak je dohromady vyšleháme, přidáme vanilkový extrakt a cukr, postupně zašleháváme vychlazenou smetanu. Vychladlý korpus vodorovně prokrojíme.
  4. Spodní díl korpusu potřeme džemem a naneseme na něj krém. Přiklopíme vrchním dílem, celý dort potřeme krémem a uhladíme stěrkou. Uložíme do chladničky ztuhnout a nakonec podle chuti ozdobíme.
Autor:

Podobné recepty

Žloutkové řezy

Tyto řezy jsou maličkou pracnější, ovšem výsledek je skutečně božský.

Pomerančové řezy

Máte chuť na tento tropický dezert? Tak neváhejte a připravte si ho.

Meruňkový sorbet

Není nad domácí sorbet.

Paris-Brest s ostružinami

Tradiční francouzský dezert.

Mandlový mazanec s rozinkami v rumu

K Velikonocům mazanec prostě patří.