VIDEO: Žralok připlaval k pláži na Mallorce, biologové ho utratili

  • 102
Dezorientovaný třímetrový žralok modrý vyděsil na španělském ostrově Mallorca turisty, když připlul blízko k pláži plné turistů. Nikoho nezranil, všichni turisté stačili z vody vylézt. Několik mužů zvíře vytáhlo na pláž, kde bylo posléze usmrceno, informovala agentura AP.

Na videu je vidět obří žralok, který krouží nedaleko pláže Cala Domingos na východě ostrova, před zraky přihlížejících turistů. 

Policisté přivolali pracovníky místního akvária, kteří jej ve spolupráci s nimi vytáhli na pláž. Později ale biologové konstatovali, že dezorientované zvíře je v tak špatném stavu, že nemá šanci na přežití, a proto ho usmrtili. 

Pracovníci tamního plážového klubu řekli místním novinám, že žralok mezi lidmi vyvolal paniku, vyděšení turisté prý křičeli a utíkali z vody. Policisté pláž evakuovali a uzavřeli, nikdo nebyl zraněn.

Podle britského deníku The Telegraph později pitva ukázala, že žraloka bodl do tlamy rejnok, proto delší dobu nejedl a to způsobilo jeho dezorientovaný stav.

Žralok připlul k pobřeží Mallorcy také loni koncem června, uzavřeno muselo být hned několik pláží. I tenkrát bylo zvíře utraceno. 

02.srpna 2018 v 19:52, příspěvek archivován: 05.srpna 2018 v 08:45

El tauró tipus tintorera que avui horabaixa ha obligat al servei de salvament a evacuar la platja de Cala Domingos Petit #Manacor ha estat tret de l'aigua sense vida per dos biòlegs del @PalmaAquarium https://t.co/dBbbLjPbGh


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video