Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Miča, MAFRA

V Etiopii zemřel muž, jehož pohřbívali už před dvěma měsíci

  • 8
V Etiopii zemřel muž, kterého za mrtvého prohlásili už v loni v listopadu. Tehdy se ale během pohřbu probudil v rakvi. Když začal klepat a volat, vyděsil všechny smuteční hosty. Nyní v hrůze čekali, zda se celý výjev nebude opakovat. Tentokrát uložení do země proběhlo v relativním klidu.

List Addis Standard, který o případu informoval, napsal, že Hirpha Negero, dokud tedy ještě žil, ač si to ostatní už nemysleli, se při prvním pohřbu dusil, ale byl ještě schopen zavolat o pomoc.

Etana Kena z pohřební služby řekl, že lidé byli v šoku a rozprchli se. Musel rakev otevřít sám. Po počátečním zmatku se tak z pohřbu stala oslava Negerova života.

01.února 2019 v 07:50, příspěvek archivován: 01.února 2019 v 10:22

An Ethiopian man who woke up in his coffin during his burial two months ago has died. https://t.co/V5oa41UnZg https://t.co/SSDNGLWSTQ

Kena je Negerův strýc a řekl, že už pohřbil 50 až 60 lidí, ale nic podobného nikdy neviděl. „Vypadal, že je mrtvý,“ sdělil k listopadovému incidentu.

Negero pak svůj zážitek popsal. V bezvědomí prý měl vidinu, v níž figurovalo „krásné zelené místo“ a muž v bílém, který mu nařídil, aby „se vrátil“. „Slyšel jsem, že někdo pláče.

Dusil jsem se a snažil jsme se roztrhnout rubáš. Byl jsem velmi slabý, nedokázal jsem mluvit. Pak jsem ale začal volat, jestli je tam někdo,“ popsal Negero situaci, v níž se v listopadu ocitl. Lékař Birra Leggese se domnívá, že byl Negero v hlubokém kómatu.

Kena nyní oznámil, že svého synovce pohřbil „podruhé“ ve čtvrtek a že tentokrát si byl stoprocentně jist, že je Negero mrtvý. Byl prý dlouho nemocen.

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video