Motorkář Ralph „Sonny“ Barger na návštěvě Paříže v roce 2004 (16. dubna 2004)

Motorkář Ralph „Sonny“ Barger na návštěvě Paříže v roce 2004 (16. dubna 2004) | foto: Profimedia.cz

Zůstaňte svobodní a važte si cti. Zemřel guru Pekelných andělů Sonny Barger

  • 17
Ve věku třiaosmdesáti let zemřel Ralph „Sonny“ Barger, zakládající člen motorkářského klubu Pekelných andělů, Hell’s Angels. Zprávu na rozloučenou, kterou motorkář a spisovatel připravil již před svou smrtí, vydali na jeho profilu na Facebooku.

„Pokud tuto zprávu čtete, budete vědět, že jsem pryč. Požádal jsem, aby byl tento vzkaz zveřejněn ihned po mé smrti,“ napsal ve vzkazu na Facebooku Ralph „Sonny“ Barger. Příčinou smrti byla rakovina, se kterou motorkář dlouho bojoval.

„Žil jsem dlouhý a dobrý život plný dobrodružství. A měl jsem tu čest být součástí úžasného klubu,“ napsal Barger, který byl zakládajícím členem Pekelných andělů (Hell’s Angels) v Oaklandu v americkém státu Kalifornie. Klub byl založený v roce 1957, v dubnu slavil 65. výročí.

Oznámení úmrtí Sonnyho Bargera na Facebooku

Ve své zprávě na rozloučenou Barger své příznivce ujistil, že byl na sklonku života obklopen těmi, na nichž mu záleželo nejvíc: ženou Zoranou a dalšími nejbližšími.

„Hlavu vzhůru, zůstaňte věrní a svobodní a vždy si važte cti,“ uvedl na závěr svého vzkazu motorkář.

Sonny Barger si vydobyl renomé symbolu celého motorkářského hnutí. V roce 1973 ho obvinili z držení narkotik a držení zbraně, napsal také několik autobiografií. Nejčastěji psal o klubu Pekelných andělů, jeho vzniku a desítkách let jeho působení. Do češtiny byly přeloženy knihy Hell’s Angel (Pekelný anděl) a Svoboda – Kréda ze silnice.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video