Z Jacksona je prý islámský radikál

  • 28
Americký zpěvák Michael Jackson údajně rozšířil řady radikálů americké organizace Islámský národ a konvertoval k islámu. Píše to The New York Post s odvoláním na nejmenovaný zdroje. Pětačtyřicetiletá hvězda je podezřelá ze sexuálního zneužívání nezletilého chlapce.

Jackson vstoupil do organizace radikálního černošského vůdce Louise Farrakhana v noci krátce poté, co státní zástupce Thomas Sneddon oznámil, že Jackson bude po týdnech spekulací formálně obviněn.

Sneddon hodlá před soudem v kalifornské Santa Marii vznést proti Jacksonovi obvinění ze sexuálního zneužívání dětí. - více zde

Mluvčí Michaela Jacksona Stuart Backerman ovšem popřel, že by měl o zpěvákově konverzi na islám jakoukoli povědomost. "Netuším, o čem to mluví," prohlásil o článku v The New York Post.

"Neslyšel jsem o tom, nic se mi neřeklo. Všechno, co k tomu mohu prohlásit, je, že pokud je mi známo, není to pravda," dodal.

"Popový král se přestylizoval jako Jacko X," píše list.

"Vysocí členové Islámského národa se snažili přivést Jacksona mezi ovečky reverenda Louise Farrahkana - a Jacksonova konverze je nyní mezi komunitou Islámského národa dobře známá," dodává zpráva.

Farrakhanova organizace, která vyvolává kontroverzní reakce protižidovskými a homofobními prohlášeními svých vůdců, nijak zprávu o Jacksonově členství nekomentovala.

Podle informací televizní stanice Fox News Jacksona do řad Islámského národa přivedl jeho bratr Jermaine, který je členem organizace od roku 1989. Jermaine údajně Michaela přesvědčil, že se stal obětí rasismu a jen Islámský národ ho může zachránit, uvedla Fox News.

SOUVISLOSTI
Všechny články iDNES o kauze Michaela Jacksona

,

Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video