Sníh trápí také obyvatele města Chagrin Falls ve státě Ohio.

Sníh trápí také obyvatele města Chagrin Falls ve státě Ohio. | foto: AP Photo/Amy Sancetta, ČTK

Východ USA a Kanady bojuje s přívaly sněhu

  • 35
Východ Spojených států a Kanady sužují sněhové bouře, které ochromily dopravu na řadě silnic a letišť. Ve státech Ohio, Kentucky a Tennessee napadalo během soboty místy přes třicet centimetrů sněhu. Nynější mrazivé počasí v USA si už vyžádalo životy minimálně čtyř lidí.

Letiště v americkém Clevelandu je kvůli sněhu od sobotního odpoledne zavřené a provoz na něm by se měl obnovit až dnes. Desítky letů byly zrušeny nebo zpožděny v kanadském Torontu, Montrealu či Ottawě.

Na letišti v Columbusu ve státě Ohio dostalo v noci z pátku na sobotu přistávající letadlo smyk a sjelo z ranveje, nikomu z pasažérů se však nic nestalo.

Vrtochy počasí trápí i velká města. Chicago zažívá největší přívaly sněhu od zimy 1978-1979. V Louisville ve státě Kentucky zase překvapilo husté sněžení asi stovku motoristů, kteří uvízli na neprůjezdné silnici a museli jim pomáhat záchranáři.

Na dnešek vydali američtí meteorologové varování pro rozsáhlou oblast mezi východem Kentucky a státem New York. Husté sněžení tam výrazně zhorší průjezdnost silnic i viditelnost pro řidiče. Ve státě New York by mělo během dneška napadnout až 30 centimetrů.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video