VIDEO: Londýnem se prohnal hořící vlak, Kanaďané nevěřili svým očím

  • 7
Kanadským městem Londýn v provincii Ontario se v noci na pondělí prohnal hořící vlak. Podle tamního hasičského sboru se škody odhadují na dohromady na 35 000 dolarů (přes 800 tisíc korun). Během incidentu nebyl nikdo zraněn.

Požár byl uhašen zhruba hodinu a dvacet minut poté, co vlak vzplanul. Vagony převážely staré dřevěné pražce, což usnadnilo šíření ohně. Podle hasičů vlak nevezl žádné jiné nebezpečné látky ani chemikálie.

Podle kanadské stanice CBC ale není jasná příčina požáru. Tiskový mluvčí společnosti vlastnící vlak médiím sdělil, že je nepravděpodobné, aby požár způsobila jiskra zpod kola. Příčina je tak stále předmětem vyšetřování.

„Mířil jsem do centra, když vtom jsem uviděl, jak vlak přejíždí po mostě a je celý pohlcen plameny. Nemohl jsem tomu věřit,“ uvedl místní obyvatel Tyler McNeill.

Londýn

Londýn

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video