Vzkaz se u hrobu Putinových rodičů na Serafimovském hřbitově v Petrohradě...

Vzkaz se u hrobu Putinových rodičů na Serafimovském hřbitově v Petrohradě objevil 27. září. | foto: Telegram: Party of the Dead

Pere se a chce vyhodit školu do povětří, objevilo se na náhrobku Putinových

  • 46
Vzkaz jako z žákovské knížky zanechali protiváleční aktivisté u hrobu rodičů ruského prezidenta Vladimira Putina na hřbitově v Petrohradě. Pisatelé upozorňují, že Vladimir Vladimirovič se chová ostudně a je nutné mu domluvit.

„Drazí rodiče, váš syn se chová ostudně! Vynechává hodiny dějepisu, hádá se se sousedy ve vedlejší lavici a vyhrožuje, že vyhodí celou školu do vzduchu. Ukázněte ho,“ stojí ve vzkazu, který Putinův postoj k agresi na Ukrajině paralelně přirovnává k činům drzého dítěte na základní škole.

Apel Putinovým rodičům zřejmě zanechali ruští protiváleční aktivisté ze skupiny Party of the Dead. Na existenci vzkazu upozornili na Telegramu . „Doufáme, že rodiče si ho jednou vezmou k sobě,“ napsali aktivisté. „Jde o akci protiválečného feministického hnutí,“ doplnili v příspěvku.

Sovětský voják a žena z továrny

Putinovými rodiči byli Vladimir Spiridonovič Putin a Maria Ivanovna Šelomovová. Celkem měli tři děti, oba Putinovi bratři, Albert a Viktor, ale v dětství zemřeli. Vladimir Vladimirovič se měl rodičům narodit až v době, kdy jim oběma bylo přes 40 let, tedy deset let po smrti jejich prvních synů.

Putinův otec jako sovětský voják působil nejdříve u ponorkové flotily, později při obraně Leningradu utrpěl vážná zranění dolních končetin, z nichž se nikdy zcela nevyléčil. Sám ruský prezident svého otce ve svých memoárech popsal jako „tichého muže“. Vladimir Spiridonovič zemřel necelý půlrok předtím, než jeho syn poprvé nastoupil do úřadu ruského prezidenta.

Jsem Putinovou skutečnou matkou, tvrdí žena z Gruzie

Za Putinovu matku bývá nejčastěji označována Maria Ivanovna Šelomovová, která pracovala v továrně a zemřela rok před smrtí svého manžela. Objevují se ale spekulace o tom, zda skutečnou Putinovou matkou není Věra Nikolajevna Putinová. Ta žije v gruzínské oblasti Metekhi a svého „Voloďu“ údajně poznala v roce 1999 během televizního přenosu.


Eurovolby 2024

Volby do Evropského parlamentu se v Česku uskuteční v pátek 7. a v sobotu 8. června 2024. Čeští voliči budou vybírat 21 poslanců Evropského parlamentu. Voliči v celé Evropské unii budou rozhodovat o obsazení celkem 720 křesel.

Video